Dedeman, prima companie românească ce va depăși pragul de 1 miliard de euro

18 martie 2017 15:58   Național
Ultima actualizare:

Dedeman este prima companie românească ce va depăși pragul de 1 miliard de euro. Proprietarul are o poveste remarcabilă și merită apreciat și respectat pentru meritele sale.

Povestea companiei Dedeman este o poveste cu final fericit. Dragoș Pavăl și-a fondat propria firmă, după ce și-a dat seama că nu va avea șefi care să-l aprecieze. Dedeman a fost fondată în urmă cu 20 de ani și Dragoș a reușit să transforme compania într-un model de business pe piața din România.

Proprietarul este unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai mediului privat de business, fiind, la ediţia de anul trecut a catalogului, cel mai admirat manager din mediul privat de afaceri.

„Tot ce am construit am făcut împreună“, spune Dragoş Pavăl referindu-se la fratele său, Adrian Pavăl, care s-a implicat în 1993 în afacere. „Suntem firi complementare şi ne potrivim ca o mănuşă unul cu celălalt. Ne înţelegem bine, avem reguli clare pe care le-am stabilit, nu au existat situaţii în care să avem certuri, să ne ameninţăm, chiar dacă am avut şi discuţii aprinse“, a declarat anteprenorul, potrivit Business Magazin.

În prezent, Dragoș operează cu o rețea de 44 de magazine. cu suprafețe între 7.500 și 18.000 mp și aproximativ 8.500 de angajați. El este anteprenorul care a dezvoltat cel mai important retailer român, fiind și liderul pieței locale de bricolaj.

Anul trecut, Dedeman şi-a sporit afacerile cu 28%, ajungând la 980 de milioane de euro. Pentru anul în curs, retailerul dezvoltat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl şi-a bugetat o cifră de afaceri de 1,01 miliarde de euro, anunță Business Magazin.

Mai multe