Denunțătorul Olguței Vasilescu, la DNA

9 august 2016 12:59   Național
Ultima actualizare:

Petru Becheru, denunțătorul Liei Olguța Vasilescu, s-a prezentat marți, 9 august, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a spus că urmează să dea declarații. El pretinde că a fost amenințat de un subaltern al edilului din Craiova.

Petru Becheru, președintele unei Asociații de proprietari din municipiul Craiova, este cel care denunțat-o la DNA pe Lia Olguța Vasilescu, primarul orașului, pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității pentru a obține foloase.

Marți, 9 august, Petre Becheru a ajuns la DNA pentru a da declarații.

”Am venit să fac declarații în dosarul cu granitul, infracțiunile de acolo. Au venit banii pentru fața blocului Romarta și, de asemenea, noi precizări legate de încercările de influențare a declarațiilor mele. Am fost amenințat, au fost amenințări la adresa vieții, la adresa oamenilor din bloc și alte chestiuni pe care am să le spun când ies”, a afirmat Becheru la intrarea în sediul DNA, citat de hotnews.ro. 

Becheru susține că a fost amenințat de un un subordonat al dânsei, angajat la regia locală de transport. ”Mi-a oferit practic mită, a încercat să mă corupă, solicitându-mi să renunț la plângere, să-mi retrag probele din dosar, sau să le invalidez, să las în dosar doar ce a strâns DNA-ul, eu să nu le mai dau nimic și să nu mă mai prezint la proces. În caz contrar, m-a avertizat că viața este scurtă, a invocat divinitatea, mi-a spus că familia mea va suferi și inclusiv eu și că dacă mă duc în excursia pe care mi-a propus-o, într-o stațiune din nordul Olteniei, excursie gratuită, îmi voi prelungi viața cu două luni de zile. De asemenea a făcut precizarea că el este membru FSN din anii 90, că nu este traseist politic și că el este un mare susținător al doamnei Olguța”, a declarat Petre Becheru, citat de hotnews.

Mai multe