Depui la ANAF declaraţii doar online

23 septembrie 2016 14:44   Național
Ultima actualizare:

ANAF schimbă regulile. Începând cu 1 ianuarie 2017, nu va mai primi, pe hârtie, nici o declarație care se poate depune online. Anunțul a fost făcut astăzi de Dragoș Doroș, președintele instituției.

"Vrem să implementăm un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hârtie nici o declarație care se poate depune online. Am constatat că există o oarecare rezistență a profesioniștilor în a le depune online. Spre exemplu, Declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, în anumite zone din țară se depune încă pe hârtie în proporție de 40%", a explicat Doroș, citat de news.ro.

Președintele ANAF a precizat că măsura vizează 6-7 declarații. Prin implementarea noului sistem se dorește eliminarea cozilor de la ghișee.

Anual, administrațiile fiscale eliberează în medie peste 5 milioane de adeverințe de venit și peste 300.000 de certificate de atestare fiscală.

Totodată, acesta a precizat că Fiscul nu va mai bloca toate conturile debitorului la poprire, ci doar unul şi numai pentru suma datorată.

Mai multe