Descoperire uluitoare pe şantier. Au găsit un mic tezaur când lucrau la construirea unui bulevard

29 aprilie 2013 12:36   Național
Ultima actualizare:

Oamenii legii au primit încă din data de 15 aprilie informaţii potrivit cărora mai mulţi muncitori care executau lucrări la viitorul bulevard Uranus din Bucureşti ar fi găsit o mică avere sub pământ. E vorba de un vas de ceramică, o brăţară şi 608 monede din metal alb care datează din epoca romană şi până în anul 1942.

Poliţiştii au identificat şase persoane care au recunoscut ulterior că şi-au însuşit tezaurul şi l-au dus acasă. O a şaptea persoană, care a fost identificată de poliţişti la 17 aprilie, a şi vândut o parte din obiectele găsite la o casă de amanet. De la domiciliul acestui muncitor au fost recuperate 212 monede şi o brăţară, despre care se crede că datează din jurul anului 100.

Comoara descoperită pe şantier a fost predată reprezentanţilor Muzeului de Istorie a României pentru a fi expertizate. Piesele sunt susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional. Dacă se va dovedi acest lucru, ele vor intra în proprietatea statului, conform legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Muncitoriul care a comercializat o parte din obiectele găsite e cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de însuşire a unor bunuri care nu-i aparţin. Ceilalţi muncitori au scăpat fără vreo pedeapsă întrucât au predat de bunăvoie bunurile găsite în termen de 72 de ore. Investigaţiile au fost realizate de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Mai multe