Despăgubirile de 420.000 de euro în cazul Tulic, achitate

17 februarie 2019 18:29   Național
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost obligat de instanţa Curţii de Apel Craiova să plătească, în solidar cu medicul Carmen Braia, despăgubiri uriaşe familiei unei tinere din Gorj care şi-a pierdut viaţa în urma unei injecţii administrate în spital.

420.000 € au ajuns în contul familiei victimei. Este vorba despre celebrul caz Tulic în care medicul ORL Carmen Braia a fost condamnat pentru malpraxis.

Doctoriţa a fost găsită vinovată de moartea pacientei, în vârstă de 17 ani, şi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 420.000 € cu titlu de daune morale, în solidar cu unitatea medicală. În afară de această condamnare, medicul nu va mai avea voie să profeseze timp de trei ani.

Sentinţa a venit după aproape şapte ani de procese. Raluca Tulic a murit în 2011. Fusese internată la spitalul din Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia i-a prescris un tratament cu antibiotice, însă nu i-a făcut pacientei testare să vadă dacă este alergică la vreun antibiotic, iar fata a intrat în şoc anafilactic şi a murit.

Banii au fost retraşi din fondurile unităţii medicale şi transferaţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj în contul executorului judecătoresc. Suma a ajuns, în final, în contul familiei Tulic.

Executorul judecătoresc s-a îndreptat împotriva SJU, care, dacă va considera de cuviinţă, va încerca să recupereze parte din bani de la medic.

Mai multe