Deţinutul Gigi Becali juca table cu directoarea de la Jilava

23 august 2017 15:19   Național
Ultima actualizare:

Sindicaliştii şi şefii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor sunt în conflict deschis cu Gigi Becali. Motivul ar fi o permisie refuzată vărului acestuia, Victor Becali, urmată de ameninţări. Scandalul s-a lăsat cu plângeri penale, dezvăluiri şi jigniri.

Afaceristul Gigi Becali avea un statut special în perioada în care era deţinut la Jilava, scrie adevarul.ro. Potrivit propriilor mărturii, el a jucat table cu directoarea penitenciarului Jilava. „Am jucat table cu ea în puşcărie. Am martori mai mulţi deţinuţi. A vrut să mă ţină la Jilava, când m-a mutat la Poarta Albă, că ne plimbăm noi cu şareta. Eu cu ea”, a descris o scenă aproape ireală Gigi Becali.

Reacţia lui Becali a venit marţi după ce Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să ia măsuri ca urmare a ameninţărilor pe care Becali a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava. „A afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali”, susţin oficialii FSANP.

Sindicaliştii susţin că se impune sesizarea instanţei de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea eliberării condiţionate. În plus, FSANP arată că ar trebui deschisă chiar şi o anchetă penală, pentru infracţiunea de ultraj în formă calificată, „fostul deţinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor acţiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)”.

Mai multe