Dezastru pe Litoral: «Copilul meu vomită întruna! A mâncat ceva stricat»
Zilele de relaxare şi distracţie s-au transformat în unele de coşmar pentru o sută de turişti veniţi la malul mării să-şi petreacă vacanţa. Cazaţi la Meridian, hotelul Ministerului de Interne din Mamaia, aceştia s-au ales cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat, vineri, la restaurantul complexului.
Aveţi grijă ce mâncaţi, dacă nu vreţi să înlocuiţi camerele de hotel cu saloanele spitalelor. Acesta ar fi lozinca ce s-ar potrivi în acest sezon pe litoralul românesc, având în vedere că este cel de-al patrulea caz de toxiinfecţie alimentară în masă.
De data aceasta, victime au căzut aproape o sută de poliţişti, jandarmi şi familiile lor, veniţi într-un binemeritat concediu în Mamaia.
Vineri după-amiază, ei au sunat disperaţi la 112, cerând ajutor medical. Acuzau dureri de burtă şi vărsături, iar singura activitate comună pe care o avuseseră fusese servitul micului dejun şi al prânzului în incinta restaurantului Meridian. Nu numai adulţii, ci şi foarte mulţi copii au început să se simtă rău după prânz, când au început să vomite.
"Copilul meu vomită întruna. La fel ca şi al doamnei. Am fost şi le-am spus la bucătărie, dar au zis că nu e nimic", a spus una dintre mămici. Oamenii cred că de vină este unul din produsele pe care le-au mâncat dimineaţă sau la prânz. În ziua respectivă, au fost serviţi cu muşchi, salam, crenvurşti, dar şi cu fasole cu ciolan şi tochitură.
Avalanşa de cazuri a continuat şi sâmbătă dimineaţă, când la 112 au venit alte apeluri din incinta hotelului MAI.
Conducerea ministerului a deschis o anchetă epidemiologică. Insp. Roxana Popescu (MAI) a declarat pentru Neptun TV că Hotelul Meridian are toate avizele sanitare şi angajaţii au analize medicale la zi. S-au prelevat probe de la alimentele care au fost servite turiştilor şi se aşteaptă rezultatele de laborator.
Nu este singurul caz de toxiinfecţie alimentară petrecut în această vară la Mamaia. Alte trei localuri au avut probleme: Hotelul Central şi restaurantele Cleopatra şi Scoica Land.
La ultimele două, inspectorii Direcţiei de Control în Sănătate Publică din Constanţa au găsit nereguli în igiena personalului. Rezultatele de laborator au confirmat faptul că ospătarii au ignorat normele de igienă şi au servit clienţii fără să se spele pe mâini.
La Hotel Central, s-a depistat o încărcătură mare cu Escherichia coli în brânză. Patronii localurilor au fost amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, iar ospătarii care au ignorat normele de igienă au scos din buzunar între 800 şi 1.600 de lei.