Diaconescu rămâne fără televiziune

27 martie 2012 15:00   Național
Ultima actualizare:

Cea mai drastică sancţiune posibilă, înjumătăţirea licenţei audiovizuale, a primit-o, ieri, de la CNA televiziunea lui Dan Diaconescu.

Motivul pentru care CNA a decis să înjumătăţească licenţa audiovizuală a OTV este faptul că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Prin urmare, OTV, a cărei licenţă expira la 1 aprilie 2013, va mai putea emite doar până la 28 septembrie 2012. Sancţiunea a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă", acesta fiind dat de Mihai Mălaimare.

CNA a stabilit această sancţiune după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică, OTV a primit amenzi în valoare totală de 265.000 de lei şi a avut emisia întreruptă de trei ori.

Prezent la şedinţa CNA, Diaconescu a spus că nu e membru în PPDD şi că nu are nici o funcţie în PPDD. "Nu am nici o legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport", a spus Diaconescu.

În final, el i-a rugat pe membrii CNA să judece obiectiv cazul său şi să respecte libertatea de exprimare a jurnaliştilor.

Mai multe