Din 20 februarie vine primăvara? Prognoza până la 1 martie

16 februarie 2015 23:05   Național
Ultima actualizare:

Frigul venit tocmai din Siberia ne va supăra până joi, 19 februarie. Apoi vremea se încălzeşte şi va mirosi a primăvară. Meteorologii ANM au publicat prognoza până la 1 martie.

- În vestul ţării, maximele vor ajunge la 3-5˚C în această săptămână, dar din 24 februarie se încălzeşte şi vor fi până la 11˚C. Nu sunt condiţii de precipitaţii. 

- În centrul ţării, până joi, 19 februarie, va fi foarte frig, chiar ger dimineaţa şi noaptea, până la -14˚C. Vor mai fi precipitaţii trecătoare, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. După 20 februarie, se încălzeşte treptat, până la 4-8˚C.

- În Moldova, va fi frig în următoarele zile, cu maxime între -2 şi 4˚C şi minime până la -10˚C. În weekend, se va încălzi şi se vor înregistra până la 9˚C. Săptămâna aceasta vor fi lapoviţe şi ninsori slabe, iar de luni va ploua.

- În sudul ţării, va fi frig până la sfârşitul săptămânii, între 0 şi 4˚C la prânz şi până la -9˚C noaptea, dar din 20 februarie vor fi până la 11˚C. Din 25 februarie vor fi condiţii de ploaie slabă.

- La munte este foarte frig. Zilele acestea, la prânz, se vor înregistra -8˚C, iar în timpul nopţilor până la -14˚C. Din 20 februarie, se încălzeşte şi se vor înregistra valori pozitive, dar sunt prognozate precipitaţii mixte.

Mai multe