Din plictiseală, a furat un taxi şi a făcut praf două maşini

3 ianuarie 2012 17:57   Național
Ultima actualizare:

Vicenţiu Călin Luca, 20 de ani, din localitatea dâmboviţeană Tătărani, a pus poliţia pe jar după ce a furat taxiul tatălui său din zona Autogării din Târgovişte şi a plecat la “plimbare” prin oraş. Urmarea: două maşini distruse.

Luni seara, oamenii legii au fost anunţaţi iniţial de către patronul firmei de taxi că un autoturism Dacia Logan a dispărut din staţie.

Imediat, maşina a fost dată în urmărire. Fugarul a fost reperat de poliţişti în Târgovişte, pe strada I.C. Brătianu, dar nu a vrut să oprească la semnalele agenţilor şi a trecut de aceştia, ajungând pe DN 71.

La o intersecţie, poliţiştii au făcut un baraj din mai multe maşini, iar tânărul a forţat, intrând în coliziune cu o autospecială aparţinând Poliţiei din Titu.

Urmările accidentului dintre taxiul furat şi autospeciala de poliţie

Şoferul s-a răsturnat de mai multe ori cu maşina şi a ajuns direct în şanţ. Din fericire, acesta a scăpat doar cu zgârieturi.

Tânărul ştia că tatăl său, taximetrist de meserie, şi colegul acestuia, lasă cheia maşinii în cutia de la rezervor, aşa că nu a fost greu pentru el să se urce la volan.

Acum, regretă ce s-a întâmplat şi ar vrea să dea timpul înapoi. "Din prostie s-a întâmplat şi din teribilism. Ştiam de chei că erau la rezervor.

Nu am auzit maşina poliţiei, pentru că aveam muzica tare. Nu am consumat alcool şi nici droguri", ne-a spus Călin Luca, în vârstă de 20 de ani.

Oamenii legii au stabilit că tânărul nu avea nici carnet de conducere în momentul în care s-a urcat la volan.

Pe lângă această infracţiune el mai este acuzat de furt şi distrugere. Vicenţiu Călin Luca riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

Mai multe