Din scandalul «sex cu fotomodele» în guvernul Ponta

29 aprilie 2012 17:14   Național
Ultima actualizare:

Guvernul Ponta e în "chinurile facerii". De când preşedintele PSD a fost desemnat premier, au început să se vehiculeze tot felul de nume pentru ocuparea fotoliilor ministeriale. Printre acestea se numără şi personaje controversate. E vorba de deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, implicat în scandalul "Sex cu fotomodele", şi de Dan Şova.

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că, mâine, vor fi prezentaţi noii miniştri.

Deja se vehiculează diverse nume ale unor politicieni care ar putea fi numiţi miniştri.

Printre acestea se află şi cel al lui Nicolae Bănicioiu, care, în urmă cu doi ani, era implicat într-un scandal de proporţii: "Sex cu fotomodele".

Mai precis, scandalul a izbucnit după arestarea unor proxeneţi care, sub paravanul unei agenţii de fotomodele, foloseau tinerele pentru a obţine bani din relaţii sexuale cu oameni de afaceri, politicieni sau artişti.

Una dintre fete, martor în dosar şi membru PSD, le-a povestit procurorilor despre relaţiile sale cu Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu, pe atunci lider TSD, şi cântăreţul Adrian Enache.

Ea a declarat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu toţi trei, dar a primit bani doar de la Negoiţă.

"În anul 2007, l-am cunoscut pe Bănicioiu Nicolae cu care am întreţinut o singură dată un act sexual, în anul 2009, în Delta Dunării, la o conferinţă PSD, şcoala de vară.

Sunt şi eu membru PSD, din 2009. S-a întâmplat, pur şi simplu, nu am primit nici un ban pentru actul sexual întreţinut cu Nicolae Bănicioiu", a mai declarat tânăra.

Bănicioiu mai este bănuit că le-ar fi garantat unor concurente la Miss TSD câştigarea concursului în schimbul unor favoruri sexuale.

Trebuie spus că, în faţa judecătorilor, Bănicioiu nu a negat faptul că a făcut sex cu tânăra respectivă şi a spus că a avut această relaţie fiind "un bărbat liber".

De asemenea, deputatul PSD a precizat că nu a forţat-o pe colega sa de partid să facă sex.

La vremea aceea, Bănicioiu le-a spus jurnaliştilor că îi va da în judecată pe cei care îl acuză.

"Nu este adevărat. Încearcă să mă convingă pe mine să-l torn pe Robert Negoiţă. Sunt numai aberaţii toate speculaţiile astea", declara Bănicioiu.

Victor Ponta: «Dan Şova este ignorant, nu antisemit»

Senatorul PSD Dan Şova este unul dintre favoriţii pentru preluarea scaunului de ministru al Justiţiei, deşi a fost implicat în mai multe scandaluri.

Cel mai recent a fost în martie, când Şova a declarat că "pe teritoriul României nici un evreu nu a avut de suferit şi asta se datorează lui Antonescu".

Ca reacţie, Victor Ponta l-a demis din funcţia de purtător de cuvânt al PSD.

"Şova a făcut o mare gafă. E ignorant, nu antisemit, cum sunt mulţi alţi români", a completat Ponta.

Dându-şi seama de greşeala făcută, Şova, trimis de Ponta să viziteze Muzeul Holocaustului din Washing­ton, şi-a cerut scuze public: "Regret profund cele afirmate şi retrag orice mesaj ce ar putea aduce cea mai mică atingere memoriei victimelor Holocaustului din România".

15 măsuri economice propuse de USL

Noul premier are în vedere un pachet de 15 măsuri economice, pe care să le pună în practică în următoarele şase luni, informează zf.ro.

În principal este vorba de reducerea contribuţiilor sociale, creşterea salariului minim, de la 700 de lei, la 850 de lei, stimularea noilor locuri de muncă etc.

1. CAS redus la angajator pentru crearea de locuri de muncă;2. Lupta împotriva corupţiei. Trebuie respectate rapoartele Curţii de Conturi. ANAF şi ANRMAP trebuie depolitizate şi controlate. Legea achiziţiilor publice trebuie transformată după modelul european.3. Depolitizarea structurilor deconcentrate! De la secretar de stat în jos, fiecare post trebuie ocupat doar prin concurs.4. Restituirea salariilor şi pensiilor, deficit de 3% cerut de FMI, lege a responsabilităţii fiscale şi strategie pentru atragerea de fonduri europene prin minister specializat.5. Fondul de rezervă al premierului nu mai trebuie folosit pentru finanţare de la buget pentru campania locală a baronilor PDL.6. „Băieţii deştepţi" din energie trebuie să plătească şi elaborarea unei strategii energetice pe termen mediu şi lung.7. Proiectul Roşia Montană reanalizat, sub trei aspecte: respect pentru mediu, interes şi beneficii naţionale, atenţie la corupţia politică.8. TVA redus la produsele agricole, ca soluţie de susţinere a producătorilor interni, alături de creditare şi subvenţionare.9. Venituri suplimentare la buget, inclusiv prin taxa pe marile averi, taxa pe tranzacţii financiare şi impozit pe proprietăţile suplimentare la nivel european. Redevenţe mărite la resursele naturale concesionate.10. Creşterea salariului minim la 850 de lei, ceea ce înseamnă venituri suplimentare la bugetul asigurărilor.11. NU privatizărilor făcute pe preţuri mici şi mari comisioane. Susţinerea ideii de management privat şi folosirea banilor din vânzări pentru pachete de acţiuni la retehnologizare sau pentru crearea unui fond social special.12. La UMF Târgu Mureş există autonomie universitară reală şi trebuie respectată. Este nevoie de o strategie de integrare a romilor.13. Lege electorală susţinută de partide, cu model uninominal pur, combaterea traseismului politic, reglementarea clară a finanţării partidelor politice.14. Tratatul de guvernanţă bugetară şi fiscală, adoptat prin dezbateri şi dialog.15. Sprijin pentru Schenghen şi MCV, prin dialog, pentru ca sistemul de justiţie să fie eficient, iar rolul României în UE să fie promovat.

ALŢI POSIBILI MINIŞTRI

Mai multe