Directoarea Crucii Roşii Braşov s-a autosuspendat din funcţie

18 februarie 2016 15:36   Național
Ultima actualizare:

În urma scandalului provocat de poliţistul Marian Godină, directoarea Crucii Roşii Braşov, Luana Minea, s-a autosuspendat din funcţie joi, scrie Mediafax. De asemenea, peste 8.000 de persoane au cerut demiterea acesteia printr-o petiţie online.

Luna Minea, care a ocupat funcţia de director al Filialei Crucea Roşie Braşov din anul 1990, a anunţat, joi, că s-a autosuspendat din funcţie, până la soluţionarea în instanţă a plângerii pe care a formulat-o împotriva poliţistului Marian Godină, pe care îl acuză de comportament abuziv.

„Societatea Naţională de Cruce Roşie din România anunţă că Luana Minea şi-a suspendat activitatea de director al filialei Crucea Roşie Braşov. Până la decizia definitivă a instanţelor de judecată, doamna Luana Minea nu va mai reprezenta filiala. Funcţia de director interimar va fi asigurată de către o persoană desemnată de Comitetul de Direcţie al Filialei Crucii Roşii Braşov“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Crucea Roşie a deschis şi o anchetă internă în cazul directoarei, situaţia acesteia urmând să fie analizată vineri, în cadrul unei şedinţe a membrilor instituţiei. De asemenea, peste 8.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care au cerut demiterea preşedintei Crucii Roşii Braşov.

Luana Minea, consilier PSD, şi-a dat demisia, miercuri, şi din cadrul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Braşov.

De asemenea, PSD Braşov a anunţat că va analiza situaţia consilierului şi va decide în conformitate cu Statutul PSD şi a Codului de Etică şi Conduită, iar în funcţie de rezultat poate să îi retragă sprijinul politic sau să o excludă din partid.

În data de 8 feburarie, poliţistul rutier Marian Godină i-a reţinut permisul, pentru neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, unui apropiat al consilierului judeţean Luana Minea, care se afla în dreapta şoferului. Aceasta l-a avertizat pe poliţist că va discuta cu şefii lui, iar ulterior, după două zile, i-a făcut o sesizare pentru „comportament neadecvat“.

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a deschis o anchetă la IPJ Braşov, iar apoi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Mai multe