DNA a pus tunurile pe Miorița. Soția lui Videanu chemată să-și „toarne” soțul

6 februarie 2015 11:29   Național
Ultima actualizare:

Soția fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost chemată la DNA vineri dimineață pentru a da declarații în dosarul în care acesta este cercetat. Miorița Videanu va fi audiată în calitate de martor, iar procurorii speră să obțină de la ea informații pentru a-l încarcera pe fostul demnitar.

Miorița Videanu a sosit la sediul DNA însoțită de avocatul soțului ei, Cristian Ene. Procurorii o vor audia în calitate de martor și speră să o determine pe aceasta să spună tot ce știe despre dosarul de urmărire penală deschis pe urmele soțului. Adriean Videanu nu și-a însoțit soția la DNA, el fiind obligat vineri să se deplaseze la Secția 12 de Poliție, unde a fost citat. Fostul ministru al Economiei a fost eliberat vineri dimineață din arest preventiv, măsură dispusă în cazul său în dosarul „Bica 2”, însă trebuie să se prezinte la Poliție de fiecare dată când e chemat.

Videanu a fost acuzat de DNA că a i-a cerut Alinei Bica să intervină pentru a ridica sechestrul instituit de stat asupra a 80 de acțiuni pe care acesta le deținea la societatea Titan Mar. Ajutorul Alinei Bica i-a permis, astfel, lui Adriean Videanu să vândă acțiunile blocate de stat. Adriean Videanu nu a făcut declarații la ieșirea din arest, însă avocații săi fac eforturi să convingă procurorii că acesta este nevinovat.

Mai multe