DNA face percheziţii şi la mănăstire! Episcopul şi stareţul din Oradea, vizaţi pentru fapte de corupţie

15 septembrie 2016 14:16   Național
Ultima actualizare:

Direcția Națională Anticorupție a lansat joi, 15 septembrie, o operațiune de percheziție chiar și la Episcopia Ortodoxă din Oradea și la o mănăstire. Vizați sunt episcopul Sofronie și starețul Mihail Tărău, suspectați într-un caz de corupție.

În această dimineață au avut loc percheziții ale DNA la Episcopia Ortodoxă Oradea și la Mănăstirea Izbuc, informează Ebihoreanul.ro. episcopul Sofronie Drincec și starețul Mihail Tărău sunt cercetați pentru fapte de corupție. Starețul este fratele psihologului Camelia Dindelegan, de la Universitatea din Oradea, la rândul ei trimisă în judecată de DNA pentru cumpărare de influență și dare de mită.

Potrivit sursei citate, acum un an, mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza a primit o scrisoare anonimă în care îi erau imputate nereguli grave în sarcina instituției: tolerarea la slujbe a unor preoți divorțați, atribuirea parohiilor și posturilor pe „relații”, concursuri aranjate, dare de mită etc.

Starețul Mihail Tărău, considerat mâna dreaptă a lui Sofronie, ar fi acționat ca un intermediar al episcopului, fiind acuzat că vinde pe bani parohii celor care oferă mai mult printr-un complicat sistem de donații mascate.

Mai multe