«Doamna Cozonac» i-a făcut pâine lui Ceauşescu

12 aprilie 2017 21:45   Național
Ultima actualizare:

Are 60 de ani şi o viaţă ca-n filme. Marilena Adam este femeia prin mâinile căreia a trecut orice bucată de pâine care a ajuns pe masa familiei Ceauşescu. Şi n-a fost simplu de mulţumit.

25 de ani bătuţi pe muchie i-a petrecut printre aluaturi la Fabrica de pâine Pajura, aflată la marginea Bucureştiului. La început ca muncitor calificat, apoi şef la secţia Zaharoase. Marilena Adam este omul care a avut ca sarcină să-i prepare cea mai gustoasă pâine lui Nicolae Ceauşescu.

“Nu foloseam ingredientele noastre din fabrică. Dimineaţă de dimineaţă venea un securist cu făină şi sare şi stătea lângă noi până era gata. Aluatul era pregătit în cuve speciale pentru el, fabricate din inox”, îşi aminteşte femeia.

Din 2004 a devenit antreprenor şi tot ce a învăţat la fabrica de renume a pus în practică în propria cofetărie. Face cozonaci ca la mama acasă, prăjituri, torturi şi fursecuri de-ţi lasă gura apă. Astfel că în cei 14 ani de când a pus pe picioare Cofetăria Claus, din Capitală, toţi o ştiu pe Marilena Adam drept “doamna Cozonac”. “Cozonaci mai buni ca ai ei n-am mai mâncat niciodată. Sunt pufoşi, aromaţi şi plini cu nucă”, ne-a spus Marcela Petre, una dintre clientele care a venit, ieri, să-şi ia bunătăţile pentru Paşte. Iar comenzile vin pe bandă rulantă.

“Angajatele lucrează în trei schimburi ca să poată face faţă. Vindem peste 400 de cozonaci pe zi, iar din pască câte 200 de bucăţi”, ne mărturiseşte Marilena. Un cozonac costă între 45 şi 50 de lei, iar kg de pască ajunge la 70 de lei.

Mai multe