«Doamne, de ce m-ai pus să retrăiesc incendiul din Colectiv?»

18 noiembrie 2016 20:10   Național
Ultima actualizare:
Content image

Nu a uitat o clipă prin ce a trecut anul trecut, în Clubul Colectiv. Mihai Radu a scăpat atunci şi i-a ajutat şi pe alţii să iasă din iad. Acum, s-a trezit în toiul nopţii cu casa în flăcări. Din nou a acţionat rapid şi şi-a salvat familia din foc.

Mihai Radu, din Bucureşti, este unul dintre  supravieţuitorii tragediei din Colectiv. Este unul dintre cei care s-au salvat ca printr-o minune şi i-a ajutat şi pe alţii să iasă din clubul blestemat. S-a trezit în toiul nopţii de joi înconjurat de fum gros. Într-o secundă şi-a dat seama că îi arde casa. Primul gând a fost să-şi salveze soţia şi copilul.

“M-am trezit în fum. Când am deschis uşa, focul m-a izbit în faţă. Când mi-am scos copilul şi soţia din casa care ardea, mi-am amintit exact momentele din Colectiv. Mi-am zis: «Doamne, de ce ai hotărât să trăiesc eu pe viu ce au păţit oamenii aceia în Colectiv?»”, a declarat Mihai Radu, pentru antena3.ro.Tânărul spune că a ars tot ce avea şi că nu se mai poate locui în casă. De aceea, Mihai şi-a luat familia şi s-a mutat la mama lui. Pompierii au stins focul şi verifică motivele incendiului. Din primele informaţii, se pare că focul ar fi pornit de la un reşou supraîncălzit.

Content image

În noaptea de vineri 30 octombrie 2015, a izbucnit un puternic incendiu în Clubul Colectiv din Bucureşti, amenajat în fosta fabrică ”Pionierul”. În acel moment, pe scenă se afla trupa rock Goodbye to Gravity care îşi lansa un nou album, ”Mantras of War”. Focul a pornit de la artificiile folosite în timpul concertului care au aprins tavanul, confecţionat din burete uşor inflamabil. Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roşu de intervenţie, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu naţional.

Content image

Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat, pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Atunci au murit 64 de persoane, iar 186 de persoane au fost rănite grav. La un an de la tragedie, în piaţeta Bucur de lângă fostul club blestemat, a fost ridicat un monument în anintirea celor decedaţi. A fost cel mai grav accident din ţară de după anul 1989.

Mai multe