Doamne fereşte să vă apuce nevoile pe autostradă!

30 iulie 2012 18:41   Național
Ultima actualizare:

Şoferii care circulă pe ruta Bucureşti - Constanţa şi invers au două variante pentru a-şi face nevoile fiziologice: WC-urile din benzinării sau câmpul din preajmă. Asta pentru că toaletele publice pe care o firmă de salubrizare ia bani grei sunt imposibil de folosit.

Pe sensul de mers dinspre Capitală spre litoral sunt două refugii unde şoferii pot trage pe dreapta pentru a-şi dezmorţi picioarele şi pentru a merge la toaletă, în caz de nevoie.

Primul se află undeva la kilometrul 40, iar cel de-al doilea în apropierea kilometrului 80, dar ambele sunt desprinse parcă din filmele horror.

Cel dintâi este închis, iar la următorul şocul este şi mai mare. Grupul sanitar era pur şi simplu plin de fecale şi părea necurăţat de săptămâni bune.

Firma responsabilă de curăţenie încasează bani de pomană

Chiuvetele erau murdare şi sparte, apa nu curgea din robinetele ruginite, iar WC-urile erau pline de excremente. În acest decor, e lesne de imaginat duhoarea care răzbătea din interior.

Şi toaletele de pe celălalt sens de mers sunt în aceeaşi stare.

WC-urile şi chiuvetele sunt murdare şi mirosurile te gonesc încă de la uşă

La ieşire, bine lipit pe zid stă însă numele şi sigla firmei de salubrizare care, chipurile, se ocupă de aceste toalete publice.

"Avem grijă de tot ceea ce te înconjoară", semnat Romprest.

Taxa de pod de la Cernavodă, suspendată în weekend

Veste bună pentru românii care traversează podul de la Cernavodă în drumul lor spre mare.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri au anunţat că au renunţat să mai taxeze autovehiculele care trec pe pod la sfârşit de săptămână, până la 31 august.

Măsura nu va fi însă pe placul tuturor şoferilor fiindcă ea se aplică vinerea, pe sensul de mers spre Constanţa, şi duminica, pe sensul de mers spre Bucureşti.

Cei care circulă sâmbăta sau pe sensurile de mers opuse vor plăti în continuare taxa de traversare a podului.

Taxa de trecere a podului diferă în funcţie de tipul autovehiculului.

Posesorii de motociclete plătesc 8 lei, şoferii de autoturisme - 11 lei, în vreme ce pentru microbuze tariful se ridică la 37 de lei.

Cele mai mari sume le plătesc şoferii de autobuze (49 de lei) şi cei de pe vehiculele de peste 12 tone (71 de lei).

Mai multe