Doctoriţă filmată în timp ce refuză să consulte un copil bolnav

5 mai 2016 9:17   Național
Ultima actualizare:

Caz revoltător la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, judeţul Galaţi. Doctoriţa de garda a fost filmată în timp ce refuza să consulte un copil de 9 ani. Aceasta le-a spus părinţilor că e supărată pe ei, pentru că o evitaseră în trecut şi pentru că au mers şi la alt doctor.

Doctoriţa Mivileanu, în vârstă de 65 de ani, a refuzat să consulte un copil, deşi era de gardă, iar băiatul prezenta semne clare de boală, ce impuneau intervenţia de urgenţă: febră, dureri, vărsături.

Dialogul dintre părinţi şi cadrul medical a fost înregistrat cu telefonul mobil de un prieten de familie cu cei doi, iar filmarea a fost postată pe youtube. Incidentul s-a întâmplat în ziua de Paşti, iar explicaţiile doctoriţei sunt halucinante.

Dialogul dintre părinţi şi doctoriţă

Medic: "Ce doriţi?"Părinte: "Bună ziua, doamnă doctor!"Medic: "Nu 'bună ziua', ce doriţi?"Părinte: "Să-mi consultaţi copilul. De ce refuzaţi?"Medic: "Nu vi-l consult. Pentru obrăznicia doamnei, nu vi-l consult."Părinte: "Care obrăznicie?"Medic: "Obrăznicie."Părinte: "Care?"Medic: "Care a făcut-o."Părinte: "Am intrebat de ce nu-mi consult copilul."Medic: "Pentru că sunteţi orgolioşi, că vă cunosc foarte bine. Am văzut de la naştere copilul ăsta."Părinte: "Şi ce s-a intamplat?"Medic: "Şi nu vreau să-l mai văd."Părinte: "De ce?"Medic: "Uite de-asta."

Aceasta argumentat că părinţii au mers cu copilul şi la alţi medici, iar acest lucru ar fi deranjat-o deoarece era medicul minorului încă de la naştere.

Ce spune tatăl copilului

„Copilul se simţea foarte rău, iar când i-am spus asistentei să o cheme pe doamna doctor, aceasta a refuzat. Stătea pe telefon şi a început să o jignească pe soţia mea. I-a spus că e nesimţită că oricum nu cheamă pe nimeni şi nu o să vină nimeni. În cele din urmă a venit doamna dr. Movileanu Adriana care a refuzat categoric să ne consulte copilul. Ni s-a spus să mergem să ni-l consulte cine l-a mai consultat şi până acum. Adica un alt doctor, pentru că doamna are o vârstă şi nu mai profesează cum trebuie”, a declarat Daniel Negoiţă, tatăl copilului, potrivit adevarul.ro.

Doctoriţa şi-a făcut cerere de retragere din activitate

Chemată de conducerea spitalului din Tecuci să dea socoteală pentru refuzul de a-şi face datoria, doctoriţa Movileanu a făcut cerere de retragere din activitate. Ea era deja pensionară, dar făcea în continuare gărzi din cauza lipsei de personal.

Mai multe