Doi bărbați din Buzău declarați vindecați de Covid-19 au fost testați din nou pozitiv

8 aprilie 2020 19:41   Național
Ultima actualizare:

Doi bărbați din Buzău, de 46 și 29 de ani, care au fost infectați cu coronavirus și s-au vindecat, sunt iarăși bolnavi. Ultimele teste anti Covid-19 pe care le-au făcut au ieșit din nou pozitive. Cei doi sunt reinternați în spital și sunt asimptomatici.

Doi buzoieni externați după ce au fost declarați vindecați de Covid-19 au fost reinternați după ce testele efectuate în a 12-a zi de izolare au ieșit pozitive, transmite opiniabuzau.ro.

Potrivit publicației buzoiene, cei doi sunt veri și au revenit în țară din Italia. Ei s-au aflat sub supravegherea medicilor de la spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Iată ce se precizează într-o informare venită din partea Prefecturii Buzău: „Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a făcut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie au sosit pe 7 aprilie a fost pozitiv. Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și altul de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alte contacte. Ei sunt asimptomatici și au fost internați la spitalul Municipal Râmnicu Sărat”.

Până pe 8 aprilie sunt 13 cazuri de Covid-19 confirmate în Buzău

La nivelul județului Buzău, până la data de 8 aprilie au fost confimate 13 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. 8 pacienți au fost deja externați din spitale din București cu următoarele recomandări: izolare la domiciliu 14 zile, monitorizare prin medicul de familie, recoltare de probă în ziua a 12-a de la externare.

Mai multe