Doi dintre răniţii din Colectiv, transportaţi în Austria

7 noiembrie 2015 16:35   Național
Ultima actualizare:

Două avioane vor transporta sâmbătă răniţi în incediul de la Colectiv în Austria, a anunţat premierul interimar Sorin Cîmpeanu. Şi alte ţări şi-au arătat disponibilitatea de a prelua pacienţi din România.

Două avioane SMURD vor pleca spre Austria în cursul zilei de sâmbătă, transportând doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv, a anunţat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei şedinte la Palatul Victoria, scrie Digi 24.

El a mai precizat că avioanele militare care au plecat spre Belgia și Olanda în cursul nopții trecute se vor întoarce sâmbătă în România și vor fi disponibile pentru a transporta alți răniți.

Cîmpeanu a mulțumit ambasadelor țărilor care și-au oferit sprijinul, adăugând că, în timpul conferinței de presă, a fost înștiințat că Ungaria și-a exprimat disponibilitatea de a prelua cinci pacienți. El a menționat că se derulează în ritm intens discuții pentru ca Norvegia și Finlanda să preia, probabil, câte doi pacienți fiecare.

Bilanţul morţilor în urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns la 39, după ce doar sâmbătă s-au înregistrat şapte noi victime.

Mai multe