Doi frați din Suceava au murit în timp ce făceau duș. Cum s-a întâmplat tragedia

11 ianuarie 2022 10:47   Național

Dramă cumplită pentru o familie dintr-o localitate din județul Suceava! Doio frați au fost găsiți inconștienți în baia locuinței, iar medicii sosiți să le acorde primul ajutor nu i-au mai putut salva! 

În loc să se pregătească de nuntă, o famile din cartierul Mereni din Plopeni – Salcea își va conduce pe ultimul drum doi copii: unul de 19 și celălalt de 20 de ani, ambii băieți. Rudele sunt în stare de șoc, mai ales că tânărul de 20 de ani abia se logodise și urma să se căsătorească în luna martie, conform informatiata.ro

Tragedia s-a petrecut în cursul serii de luni. Unul dintre băieți a mers în baia locuinței, unde funcționa un boiler cu combustie gaz metan, pentru a face duș. La puțin timp a intrat și fratele său după el.

S-au intoxicat cu monixid de carbon

Părinții s-au alarmat când au sesizat că niciunul dintre cei doi copii nu mai iese din baie. Astfel, au intrat peste ei și i-au găsit în stare de inconștiență. Disperați, au sunat imediat la 112 și au cerut ajutor.

Era în jurul orei 21.15 când personalul medical a ajuns la fața loclui și a început manevrele de resuscitare. Însă, din păcate, nu au dat semne de revenire la viață. Ulterior, cei doi au fost declarați decedați.

Având în vedere cum s-a produs nenorocirea, toate indiciile arată că este vorba de o intoxicație cu monoxid de carbon.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și au fost dispuse necropsii, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor deceselor, dar și a tuturor circumstanțelor care au dus la producerea tragicului eveniment.  

Verificați periodic sursele de încălzire

Sursele de încălzire, șemineele și dispozitivelor de aerisire trebuie verificate anual.

Toate sursele, aparatele de încălzire trebuie să funcționeze și să dețină dispozitive de aerisire pentru a îndepărta gazele acumulate în spațiile închise.

Sursele de încălzire, șemineele și dispozitivele de aerisire trebuie verificate dacă au funingine, rugină, murdărie, un blocaj sau eroziuni.

Nu se folosește petrol sau propan pentru funcționarea sistemelor de încălzire în spații închise (rulotele de vacanță, în trailere sau în corturi).

Nu se folosesc cuptoarele din bucătărie pentru a încălzi locuința, în special cuptoarele cu gaz.

Nu se închide locul unde se ard lemne sau hârtie, înainte că focul să fie stins complet, conform sfatulmedicului.ro.

Mai multe