Doi notari, implicaţi într-o reţea de cămătărie

12 noiembrie 2012 17:16   Național
Ultima actualizare:

Doi dintre cei mai cunoscuţi notari din Sibiu au fost reţinuţi ieri într-un caz de înşelăciune cu un prejudiciu de un milion de euro.

Aceştia ar fi facilitat contracte de împrumut în care menţionau sume mai mari decât cele reale, afirmă surse judiciare citate de Mediafax. Printre cei învinuiţi se află şi o angajată a Oficiului de Cadastru Sibiu.

„Membrii grupării identificau persoanele care doreau să împrumute diferite sume de bani. Ulterior încheiau contracte notariale cu complicitatea unor notari publici. În contractele de vânzare cumpărare pentru locuinţe sau terenuri erau trecute sume nereale, respectiv sumele împrumutate plus dobânzile pe care le percepeau. De la sume de 3.000 - 4.000 de euro se ajungea ca părţile vătămate să fie obligate să plătească sume de 100.000 de euro sau chiar mai mari", a precizat comisarul-şef Traian Berbeceanu, comandantul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. 14 membri ai reţelei de cămătărie au fost ieri aduşi la sediul DIICOT Alba pentru audieri, urmând să fie propuşi pentru arestare preventivă.

Mai multe