Doi oameni au murit striviţi în tirul cu albine

26 iunie 2012 15:38   Național
Ultima actualizare:

Două persoane au murit şi alte două au ajuns la spital cu răni grave, după ce o cisternă plină cu 40 de tone de motorină a lovit în spate un camion care transporta stupi cu albine.

Accidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 60, şi s-a produs din vina şoferului cisternei, care a adormit la volan şi s-a izbit de camion. Impactul a fost devastator.

Pompierii au stropit cisterna cu apă ca  să evite o explozie

Dintre cele patru persoane aflate în camionul cu albine, doar două au supravieţuit, însă au răni grave. Pompierii au stropit, timp de câteva ore,recipientul cisternei încarcate cu motorină pentru a preveni o explozie. Iniţial, oamenii legii au vrut să omoare albinele.

„Cu albinele este posibil să decidem să le ucidem. Când soarele va răsări, ele, conform obiceiului, vor pleca să adune miere. În aceste condiţii, e posibil să pătrundă şi pe carosabil şi să fie alte evenimente", a precizat comisarul şef de poliţie Carol Vârlă, de la Poliţia Autostrăzi. Ulterior, se pare că au găsit o soluţie, iar câţiva apicultori au venit şi au mutat albinele în siguranţă, în altă stupină.

Mai multe