Domn’ profesor, cum vă place mai mult, cu vioara sau cu mitraliera?

13 ianuarie 2016 21:21   Național
Ultima actualizare:

O propunere cel puţin aberantă, făcută de un profesor de vioară de la Liceul de Artă “Hariclea Darclée” din Brăila a revoltat opinia publică.

În 9 ianuarie, profesorul Ştefan Lupu a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj prin care propune “dreptul profesorului de a purta armă în şcoală”, ca o reacţie la propunerea Consiliului Naţional al Elevilor de a fi permisă folosirea telefoanelor mobile în incinta unităţilor de învăţământ.

“Fără glumă! Sunt şi eu unul dintre cei care se tem de «ziua de mâine» a şcolii româneşti! Aşa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul «drept» al folosirii telefoanelor mobile în şcoală de către elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în şcoală! De ce?, veţi întreba... Pentru a-l împuşca pe «elevul» care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea!”, a scris cadrul didactic.

Că o fi vorba sau nu de un pamflet, domnule profesor, ar trebui să ştiţi că meseria vă obligă să fiţi foarte atent atunci când vă exprimaţi opinia într-un spaţiu public! Se pare că de aceeaşi părere este şi conducerea liceului, care a deschis o anchetă în acest caz.

Mai multe