Dorel din Las Fierbinţi: „Eram cel mai bogat din sat“

19 aprilie 2017 8:40   Național
Ultima actualizare:

Actorul Mihai Rait (36 de ani) a dezvăluit într-un interviu pentru ziarul „Adevărul“ că familia lui este mândră de ce a realizat. Simpaticul Dorel, din serialul ”Las Fierbinți” a povestit cum a ajuns în adolescenţă cel mai bogat om din sat.

Mihai Rait a fost invitat al ziarului ”Adevărul”. Interviul a fost o succesiune de întâmplări vesele şi triste povestite cu un deosebit umor.

Dorel din ”Las Fierbinți”, serialul de la PRO TV, şi-a amintit de copilărie, de întâlnirea cu Mihai Bobonete, care „din bătaie în bătaie“ i-a devenit cel mai bun prieten, de anii studenţiei, când s-a înscris la „vreo 4-5 facultăţi“ numai să scape de armată şi, deşi era student la Contabilitate, a făcut practică pe câmp, la cules de cartofi.

Mihai a povestit cum în adolescenţă a fost morar-şef şi a devenit cel mai bogat om din sat. Când s-a umplut de bani, a plecat la mare unde s-a făcut instructor de jet ski sau cel puţin aşa a crezut.

Cum l-a întâlnit pe Bobonete şi cum au devenit prieteni?

”Cu Bobonete m-am întâlnit în clasa a IV-a, el venise de la Craiova, părinţii lui erau ingineri în agricultură şi i-au detaşat la Giurgeni în anul cu Revoluţia. Am nimerit cu Bobonete în clasă. El era un tip slăbuţ, aşchie, cu ochelari, din bătăi în bătăi am ajuns să mă împrietenesc cu el. De atunci până în momentul de faţă suntem cei mai buni prieteni. Noi din clasa a IV-a am rămas nedespărţiţi. El era mai bogat, avea discotecă, mare antreprenor. Taică-su avea discotecă la Căminul Cultural. Mergeam şi le stricam discoteca, noi puneam rock. Tata voia să mă trimită în armată şi ca să nu plec în armată am depus dosarul la o postliceală. A trebuit să stau trei ani să treacă armata, tata şi-a făcut o moară şi el lucrând prin ţară trebuia să se ocupe cineva de moară. Cine să se ocupe? Eu! Aveam o moară unde făceam mălai şi încă una unde făceam hrană pentru animale. Eu şi tatăl lui Bobonete eram cei mai bogaţi oameni din sat, eu aveam moară, el cârciumă, îi trimiteam pe oameni de la mine la el şi la unchiu meu, că şi el avea cârciumă. Am lucrat vreo 2-3 ani”, a povestit Mihai Rait.

A părăsit aceste îndeletniciri și s-a pregătit pentru admiterea la Actorie, la îndemnul lui Octavian Strunilă.

Cum a ajuns în serial?

”Dorel nu e un personaj uşor. A fost o provocare, dar acum suntem cei mai buni prieteni, îl mai scot pe Dorel şi pe acasă. După 11 sezoane mi se pare foarte uşor, dar la început mi-a fost greu pentru că nici nu vorbeam, nu spuneam mare lucru în afară de «aha», «mmm», «da» şi «nu». Dar uite că, din aproape în aproape, am reuşit să-l fac. Am trăit foarte mult timp la ţară şi am văzut tot felul de oameni pe la cârciuma lui Bobiţă, pentru că ea a existat şi în realitate, la bunicii noştri, la Giurgeni”, a povestit Mihai Rait pentru ”Adevărul”.

”Stăteam şi ne beam cafeaua în studio, ne mai adunam pe acolo şi ne puneam mintea la contribuţie, să vedem ce proiecte mai putem face. La un moment dat am început să povestesc cu Bobonete, pentru că noi ne ştim din clasa a IV-a, am copilărit la ţară, la Giurgeni, despre ce mai fac oamenii prin sat. Şi atunci am început să ne gândim ce personaje ni s-ar potrivi. Giani a zis: eu vreau să fiu şmecherul ălaBobo a zis că e cârciumar negreşit şi eu am zis: eu tre’ să fiu... şi Bobo îmi zice: „Tu ce tre’ să fii? Tu o să fii fratele cârciumarului! Atunci nu ştiam că aşa o să se scrie şi că personajul meu rămâne prost făcut grămadă. De fapt, nu prost, mai naiv, mai copilăros. De ce crezi că serialul s-a bucurat de un asemenea succes? Cred că a avut succes pentru că oamenii se regăsesc. Eu cred că 80% dintre noi suntem oarecum ţărani la origini şi fiecare are o bunică la ţară care l-a crescut. E cam ce se întâmplă în ţara noastră, nu cred eu că mulţi sunt foarte civilizaţi şi foarte duşi la biserică. Eu primesc mesaje din toată ţară şi din Moldova, şi din Ardeal, şi-mi spun oamenii: bă, e exact ca la noi! Nu zic că suntem un popor de beţivi, dar bănuiesc că în toate satele există o cârciumă”, a mărturisit Mihai Rait.

Concurent la ”Vocea României”

Actorul spune că este recunoscut pe stradă și felicitat. ”Foarte tare! Ţineţi-o tot aşa!“ Spune că nu s-a blocat în personajul Dorel ci are și alte proiecte. De pildă, a fost o surpriză de proporții când a concurat la ”Vocea României” și a ajuns până în semifinală, când a uitat versurile. ”Mihai Bobonete m-a înscris fără să ştiu. Îmi place muzica, dar mi-e frică să cânt. Mamă, ce supărat am fost! Îmi place să cânt acasă, la un şpriţ, dar nu pe scenă, dacă îmi zice cineva hai să facem un album, facem, dar eu trebuie să am foaia cu versuri în faţă, că le uit, eu nu ştiu o melodie cap-coadă”, a spus Mihai Rait.

Mai multe