Dosar penal în cazul românului mort după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca

16 martie 2021 20:16   Național
Ultima actualizare:

Se complică lucrurile în cazul gorjeanului decedat după vaccinarea cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dispus luni, 15 martie, începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi a solicitat Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj să efectueze verificări.

Organele de urmărire penală au punctat că, „pe 28 februarie 2021, Ioan Barbu s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca la un centru din Bumbeşti-Jiu, existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului şi decesul victimei”, se arată într-un comunicat remis presei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a intrat în stop cardio-respirator, a doua zi, pe 1 martie, în timp ce se afla la locul de muncă, la Serviciul de Gospodărire a Apei Gorj, şi a decedat după 12 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Deocamdată nu a fost stabilită cauza decesului, iar organele judiciare vor decide dacă pentru a stabili o eventuală legătură de cauzalitate între vaccin şi decesul bărbatului sunt relevante probele prelevate sau va fi necesară exhumarea cadavrului.

Mai multe