Dr. Emilian Imbri, mesaj pentru medicii care nu se vaccinează: «Ce caută în meseria asta?»

5 august 2021 22:11   Național
Ultima actualizare:

Medicul Emilian Imbri nu este de acord cu vaccinarea obligatorie. E de părere că nu va funcţiona în România şi că soluţia cea mai bună este convingerea oamenilor de necesitatea imunizării.

Totuşi, mărturiseşte că nu-i poate înţelege pe medicii care refuză să se vaccineze, ei fiind, de fapt, primii care ar trebui să susţină acest act medical. „Sunt obligaţi prin meseria pe care o au să se vaccineze. Dacă nu se vaccinează, nu îi înţeleg şi nu înţeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze nu pentru a demonstra că sunt doctori, ci pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual”, a declarat Emilian Imbri la B1 TV.

În ceea ce priveşte restul populaţiei anti-vacciniste, specialistul crede că vina e a autorităţilor care nu au informat corect şi suficient. „Oamenii nu au realizat un lucru pe care noi poate nu l-am explicat cum trebuie, anume că sunt trei motive principale pentru care ar trebui să se vaccineze: te aperi pe tine; îi aperi pe cei dragi (dacă cumva îţi pasă); şi nu dai posibilitatea virusului să găsească terenul de antrenament. Asta înseamnă că virusul poate intra într-o persoană nevaccinată şi se poate modifica să devină mai violent, mai agresiv”.

Mai multe