Dragnea: "Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc, Voicu şi Iliescu fac parte dintr-o frăţie mafiotă"

29 noiembrie 2014 15:20   Național
Ultima actualizare:

După ce Mircea Geoană l-a acuzat pe Liviu Dragnea că face parte dintr-o "frăţie a banului", preşedintele executiv al PSD contraatacă şi afirmă că Geoană, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc fac parte dintr-o "frăţie mafiotă".

Liviu Dragnea a mai declarat că din cauza presiunilor frăţiei mafiote de a face anumite numiri a renunţat la funcţia de ministru de Interne în 2009.

"Nimeni din partid nu se teme de Marian Vanghelie. El a încercat să facă din acest partid un partid de vagabonzi. Nu merge. L-am auzit pe el şi pe Mircea Geoană vorbind despre nu ştiu ce frăţie. Mircea Geoană este în continuare captivul unei frăţii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu. Este frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne“, a spus Liviu Dragnea la România TV.

Preşedintele executiv al PSD a spus că, în 2009, "frăţia mafiotă" i-a cerut să facă anumite numiri din calitatea sa de ministru de Interne, însa el a refuzat. "În dimineaţa zilei în care trebuia să depun jurământul, am fost chemat la Mircea Geoană în birou, unde se aflau Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu, pentru a-mi impune să fac nişte numir,i în pofida tuturor avertizărilor de la instituţiile statului. Era vorba de numiri la unitatea militară 0962 şi pentru prim-adjunct la MAI. Eu am refuzat. A fost o discuţie foarte urâtă, în care cei doi îi spuneau lui Mircea Geoană că nu acceptă ca înţelegerea lor să nu fie respectată“, a declarat Liviu Dragnea.

4 miniştri la MAI, în 2009

În anul 2009, portofoliul Administraţiei şi Internelor a fost condus de patru miniştri, scrie Adevărul.ro. Liviu Dragnea a fost ministru al Administraţiei şi Internelor între 20 ianuarie şi 8 februarie 2009, adică mai puţin de trei săptămâni. De asemenea, predecesorul său în această funcţie, a ocupat fotoliul de ministru de Interne pentru doar trei săptămâni, în intervalul 22 decembrie 2008 – 12 ianuarie 2009. După ce Dragnea a părăsit funcţia de ministru de Interne, locul său a fost luat, pentru mai puţin de opt luni, de Dan Nica, între 11 februarie şi 3 octombrie 2009. Interimatul la Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost asigurat până la sfârşitul lui 2009 de Vasile Blaga.

Mai multe