Dragnea și Grindeanu, invitați la învestirea lui Donald Trump

16 ianuarie 2017 18:59   Național
Ultima actualizare:

De obicei, doar ambasadorii țărilor străine la Washington DC iau parte la ceremonia de învestire a noului președinte ales. Cu toate acestea, Liviu Dragnea, liderul Camerei Deputaților și al PSD, și premierul Sorin Grindeanu au primit invitații pentru a participa la zilele dedicate lui Donald Trump, implicit la momentul glorios al numirii sale oficiale în funcția de președinte al SUA.

Așadar, în perioada 17-21 ianuarie, Grindeanu și Dragnea au toate șansele să dea mâna cu Donald Trump. Dar cine i-a invitat pe cei doi? Klaus Iohannis a declarat că doar ambasadorul George Maior reprezintă în mod oficial România la ceremonia asupra căreia întreaga planetă își va muta ochii.

Invitația a fost adresată de Elliot Broidy, vice-președinte pentru Finanțe al Comitetului de Inaugurare a Președintelui SUA. Învestirea lui Donald Trump la Casa Alba include numeroase evenimente, printre care și o cină cu Donald Trump.

„Am avut şi un memorandum intern cu privire la deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea. A fost invitat să participe la Washington DC la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe. Invitaţia a fost lansată de către vicepreşedintele Comitetului de învestire a preşedintelui. Perioada este 17-21 ianuarie. Normal că a fost aprobată în unanimitate deplasarea domnului preşedinte Liviu Dragnea. Nu cunosc dacă mai participă și altcineva, dar a mai fost invitat și  domnul Sorin Grindeanu”, a declarat Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaților, citat de DIGI24.

Mai multe