Drama Marei, fetița de doar 5 luni bolnavă de cancer

23 februarie 2016 10:02   Național
Ultima actualizare:

La doar 5 luni, Mara este nevoită să lupte pentru viaţa ei. Deoarece nu a fost diagnosticată corect, părinţii fac demersuri pentru a pleca în străinătate cu micuţa. Cei care doresc să o ajute pe Mara, pot face donaţii în contul în lei RO84BRDE180SV64481081800, deschis pe numele Raluca Ilie.

Coşmarul soţilor Ilie a început la sfârşitul lunii ianuarie, când fiicei lor, de doar 5 luni, i-a apărut o umflătură pe pleoapa stângă iar globul ocular era proeminent. Părinţii au mers repede cu fetiţa la un consult oftalmolog, iar medicul din Galaţi i-a trimis către Bucureşti pentru un consult competent pe Oftalmologie Pediatrică. Acolo, Marei i s-a recomandat un RMN de urgenţă, rezultatul indicându-le medicilor un rabdomiosarcom parameningeal, însă nu s-au pronunţat fără a avea şi o biopsie. 

Această analiză a fost efectuată pe 8 februarie 2016, iar proba a fost trimisă pentru examinare la centrul Monza, însă răspunsul de la ei a fost incert. După zece zile de aşteptare, părinţii Marei au primit un mesaj în care li s-a adus la cunoştinţă că testele sunt neconcludente şi s-au pus în lucru altele suplimentare. După încă o zi de aşteptare, familia Ilie a primit rezultatul final: „tabloul HP şi testele IHC pledează pentru o tumoare malignă cu celule mici albastre, cel mai probabil sarcom Ewing."

Citește mai multe pe adevarul.ro despre coșmarul pe care il trăiește familia Ilie

Mai multe