Drapelul lui Vadim Tudor, vândut cu 105.000 de euro

4 februarie 2016 23:17   Național
Ultima actualizare:

“Muzeul” lui Corneliu Vadim Tudor a fost scos la licitaţie din nou. De data aceasta, în conturile fetelor tribunului vor intra peste 130.000 de euro. Asta după ce, doar drapelul de luptă al lui Avram Iancu a fost adjudecat la preţul de 105.000 de euro.

Miercuri seară, la casa Artmark a fost licitaţia colecţiei “Corneliu Vadim Tudor”, cu aproape 500 de obiecte, între care s-a numărat şi un bust al lui Mihai Eminescu, care a decorat biroul politicianului şi care a avut un preţ de pornire de 50 de euro. Acesta a fost cumpărat cu 300 de euro. De departe, cel mai dorit şi licitat obiect a fost drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu.

Deşi preţul de pornire a fost de 5.000 de euro, drapelul pictat pe piele şi considerat o raritate absolută a fost adjudecat pentru 105.000 de euro. Suma va ajunge la soţia şi la fiicele lui Vadim Tudor în cel mult o săptămână. Cumpărătorul, Adrian Thiess, om de afaceri şi fost consilier prezidenţial, a precizat că nu vrea să îl ţină pentru el şi, în această chestiune, vor fi implicate în final peste 20 de persoane. “Este un bun important al românilor şi nu l-am cumpărat eu pentru mine, ci împreună cu mai mulţi prieteni de-ai mei”, a declarat acesta pentru Mediafax. În total, licitaţia i-a adus familiei Vadim în conturi peste 130.000 de euro.

Vadim Tudor (65 de ani) a murit la 14 septembrie, la Spitalul Militar. Politicianul suferea de edem pulmonar acut şi a făcut infarct. Pentru a scăpa de datorii, familia a scos prima dată, în noiembrie 2015, la licitatie obiecte rare - scrisori, cărţi şi manuscrise vechi. Atunci au adunat 62.335 de euro.

Mai multe