Drumuri blocate de nămeţi. Ninsorile şi poleiul au făcut victime

5 ianuarie 2016 8:13   Național
Ultima actualizare:

Ninge în toată ţara. Meteorologii au emis o nouă atenţionare de ninsori şi au avertizat asupra pericolului poleiului, mai ales în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei. Pe mai multe drumuri din ţară se circulă îngreunat, iar altele au fost paralizate din pricina accidentelor rutiere.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) informează că marți, 5 ianuarie, pe Centura Capitalei și pe DN1, sensul Ploiești-București, circulația este îngreunată din cauza unor accidente rutiere.

Potrivit IGPR, pe șoseaua de centură a Capitalei se circulă îngreunat din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Accidentul a avut loc la kilomentrul 65, în zona orașului ilfovean Chitila.

În același județ, precizează sursa citată, pe sensul Ploiești-București al DN1, se circulă îngreunat în zona localității Ciolpani, din cauza unui eveniment în care au fost implicate un autobuz și un autoturism.

În plus, doi poliţişti şi un deţinut au fost răniţi, luni, după ce o autospecială aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău s-a răsturnat pe DN 1 B, în afara localităţii Merei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Buzău, accidentul s-a produs în jurul orei 11.30, pe DN 1 B, Buzău - Ploieşti, în afara localităţii Merei, din primele date reieşind că autospeciala MAI se afla în misiune, potrivit presei locale.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier, nici artere pe care să fie instituite restricții de tonaj.

Întrucât până astăzi la prânz este în vigoare o informare meteorologică, potrivit căreia vremea se va menţine rece în toată ţara, se vor înregistra temperaturi coborâte (ger noaptea şi dimineaţa) și există riscul formării poleiului (atenționare nowcasting pentru județele Tulcea și Constanța, până la ora 09.25), IGPR recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.

De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Potrivit Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara, din cauza vântului puternic, căpitănia portului Moldova Veche a luat măsura închiderii circulaţiei fluviale pe Dunăre, între kilometrii 1040 şi 1096, pentru toate categoriile de ambarcaţiuni, informează realitatea.net.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat Comandamentul de iarnă de la nivelul instituției pe care o conduce și a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată.

Mai multe