Drumurile morții! Topul celor mai periculoase șosele din România unde se moare
1.644 de persoane au murit anul trecut în accidente de circulație pe șoselele din țară. Cele mai multe au pierit pe DN2, DN1, DN6 și DN7, potrivit datelor Poliției Rutiere, acestea fiind considerate, de altfel, cele mai pericuoase.
Viteza, dar și lipsa autostrăzilor face ca România să-și numere morții pe șosele. Anul trecut, la nivel național, 10 % dintre accidentele rutiere s-au soldat cu morți.
Vorbim despre 1.644 de victime, în scădere cu 12 % față de 2019, arată datele oficiale puse la dispoziție celor de la RRA.
Oamenii legii au făcut chiar un top al celor mai periculoase drumuri din țară. Primul este București - Suceava - Siret, principala rută care asigură legătura capitalei cu Moldova.
Aici, au avut loc 147 de accidente și au pierit 67 de oameni. Din cei 400 km, cât măsoară șoseaua, doar 16 km sunt la două benzi.
Urmează DN1 București -Brașov- Oradea, cu 160 de accidente, dar cu 54 de morți, după care DN 6 București - Craiova- Timișoara. Aici, s-au înregistrat 110 evenimente rutiere, 49 de persoane decedate și 89 de răniți grav.
Cauzele pentru care se moare pe drumurile din România
,,Cele trei artere sunt printre cele mai lungi, fac legătura cu principalele vămi și au trafic intens. Principalele cauze : viteza excesivă, traversarea neregulamentară, iar pe locul 3 indisciplina bicicliștilor”, a explicat subcomisar Dana Silvestru, specialist Direcția Rutieră, pentru Radio România Actualități.
Un alt drum considerat periculos este DN7 București -Arad. Satistica neagră arată că 25 de călători au pierit. Pentru a reduce numărul accidentelor rutiere, autoritățile încearcă să îmbunătățească infrastructura.
Construiesc pasaje și pun separatoare pe drumurile morții
”Pe DN 1, vor fi construite pasaje supraterane la Snagov și Florești și alte 9 pasaje rutiere și pietonale pe Valea Prahovei. De asemenea, se vor monta separatoare de sens din beton pe alți 100 de kilometri, 21 de kilometri de parapete pe role și se stabilesc tronsoane de pe DN 2 și DN 1 C Cluj Napoca - Dej, unde se va continua proiectul de sistematizare pilot 2+1”, a precizat pentru RRA, Cristian Andrei, șeful Direcției de Siguranță Rutieră din CNAIR.
Citește și:
Iată un top al zodiilor cu cele mai multe accidente rutiere
Ce de vedete au fost implicate în accidente rutiere!