După 23 de ani, s-a întors în ţară ca să-şi cunoască mama

24 iulie 2013 15:40   Național
Ultima actualizare:

Michaela Bourquin (24 de ani) este o franţuzoaică născută în localitatea Strâmba Jiu, adoptată la vârsta de un an de o familie din Franţa. Tânăra a revenit zilele trecute în România pentru a-şi întâlni rudele.

Michaela Bourquin avea doar un an şi două luni când a fost lăsată de părinţi la orfelinatul din Târgu Cărbuneşti. Subnutrită şi luptându-se să supravieţuiască, micuţa a atras atenţia unor francezi care veniseră, în 1990, în România, cu ajutoare şi care s-au hotărât pe loc să o adopte pe fetiţă. „Era foarte slabă. S-a agăţat cu mânuţele de gâtul prietenei mele, care s-a hotărât pe loc s-o înfieze. Mă bucur foarte mult că s-a întâmplat asta, pentru că Michaela a avut şansa să aibă o nouă viaţă", povesteşte Constanţa Marcu Francois, cea care a înlesnit adopţia.

În prezent, părinţii adoptivi sunt pensionari. „Era normal să ştie că este adoptată şi de mică i-am spus acest lucru. Este un copil minunat şi ne-a făcut viaţa fericită", spune Bernadette, mama adop­tivă.

Cu toate că are o viaţă împlinită în Franţa, Michaela şi-a dorit foarte mult să vină în ţară şi să-şi cunoscă familia, care este numeroasă. Sunt, cu toţii, şapte fraţi şi surori. Imediat cum a reuşit să intre în contact cu familia din România, le-a spus părinţilor adoptivi că vrea să vină în Gorj şi să-şi cunoască părinţii, fraţii şi surorile.

Elena, mama biologică a tinerei, nu şi-a putut stăpâni lacrimile când şi-a revăzut fata, după 23 de ani. Michaela a cunoscut-o şi pe Crina, sora ei mai mare

Întâlnirea a fost extrem de emoţionantă. „Mă bucur că i-am cunoscut, pentru că mi-am dorit foarte mult acest lucru. Voi învăţa română ca să comunic mai uşor cu ei. Mama este aşa cum mi-am imaginat-o. Aveam o fotografia cu ea din tinereţe, deşi s-a schimbat mult", a mărturisit Michaela.

Mai multe