După trei luni de trăit cu boala, o fetiță cu sindrom hemolitic uremic luptă să trăiască
În luna septembrie, doi copii din Craiova au fost transferați la București cu diagnosticul de sindrom hemolitic uremic. Băiețelul este bine acum, dar Eva Gabriela Popescu a rămas cu complicații grave, așa că are nevoie de recuperare neuropsihomotorie susținută.
După o vizită la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş», din Craiova, părinții au dus-o pe fetița care acum are un an și trei luni la "Marie Curie", în Capitală. Acolo a fost confirmată suspiciunea de sindrom hemolitic uremic. A făcut dializă peritoneală timp de 33 de zile, apoi a fost transferată la Centrul Naţional Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu“, informează Gazeta de Sud.
Sindrom hemolitic uremic tipic cu E.coli, anemie hemolitică, encefalopatie secundară bolii (atrofie cerebrală), hipertensiune arterială secundară sunt doar câteva din diagnosticele primite. „Am crezut că o pierdem, riscurile au fost extraordinar de mari… Tocmai din acest motiv atât eu, cât şi soţia mea am rămas permanent în spital, alături de copilul nostru. Nu putem accepta ideea că ne vom pierde copilul… Am avut parte de medici deosebiţi, care ne-au permis să stăm lângă ea… În urma recuperării, copila noastră răspunde la durere, ne urmăreşte cu privirea, a plâns chiar din cauza durerii. Atât deocamdată, însă sunt primele semne îmbucurătoare pentru noi…“, a spus Mihai Popescu, tatăl copilei.
Eva Gabriela trebuie să facă două ședințe de recuperare pe zi, întrucât nu poate face mișcări voluntare. În plus, este hrănită prin sondă nazogastrică și doar reușește să doarmă pe spate, având mâinile și piciorușele ușor relaxate.
„Vom începe şedinţele de recuperare în Craiova. Aşteptăm momentul în care îşi va putea recăpăta controlul corpului şi va putea trece într-o nouă etapă de recuperare. Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin şedinţe de recuperare intensivă, vrem să o vedem mergând, jucându-se, zâmbind. Am citit mult în această perioadă despre boala ei, ne-am documentat, am luat legătura cu clinici de recuperare din ţară. Am aflat, astfel, că la Constanţa există un centru de recuperare foarte bun, în care se efectuează terapie cu oxigen, dar şi în Ucraina. Aşteptăm să vedem ce ne vor recomanda şi medicii în momentul externării, ca să ştim exact către ce clinică să mergem“, a adăugat tatăl. Părinţii nu au însă veniturile necesare pentru toate aceste şedinţe de recuperare. Tatăl este fotograf, iar mama lucrează la un centru de limbi străine.
Cum puteţi ajuta
Cine dorește să o ajute pe Eva Gabriela Popescu o poate face donând orice sumă de bani în următoarele conturi bancare:
RO43 INGB 0000 9999 0556 0371 – în lei
deschis la ING BANK, pe numele POPESCU EVA-GABRIELA
RO39 INGB 0000 9999 0142 1259 – în euro
deschis la ING BANK, pe numele Popescu Mihai-Daniel.
Părinții pot fi contactați la numărul de telefon 0770.973.447.