E carantină în Giurgiu! Se închide localitatea Cartojani

22 iulie 2020 15:17   Național
Ultima actualizare:

E carantină în județul Giurgiu, iar localitatea Cartojani se închide din cauza numărului foarte mare de cazuri de infecție cu Covid-19. Ordinul de intrare în carantină a fost semnat de Raed Arafat. Satul giurgiuvean este, astfel, prima localitate carantinată în timpul stării de alertă.

Localitatea Cartojani din județul Giurgiu a intrat în carantină, potrivit unui ordin semnat de Raed Arafat. Starea de carantină intră în vigoare miercuri, 22 iulie, la ora 17.00 pe o perioadă de 14 zile. 

Decizia ca localitatea Cartojani din Giurgiu să intre în carantină a fost luată după ce aici s-au înregistrat 32 de persoane infectate cu coronavirus, prin transmitere comunitară, transmite Mediafax. „În urma anchetei epidemiologice efectuate la fața locului s-au identificat 37 de persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”, se arată în ordinul semnat de șeful ISU. Practic, procentul de infectare este de 3 cazuri la mia de locuitori.

Propunerea de instituire a stării de carantină în județul Giurgiu,localitatea Cartojani, a venit din partea DSP Giurgiu, după ce s-a constatat că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode.

Mai multe