E ger de crapă pietrele: -19 grade Celsius la Bucureşti, -35 la Întorsura Buzăului

8 ianuarie 2015 8:04   Național
Ultima actualizare:

Dimineața asta a fost una de coșmar. Peste noapte termometrele au atins temperaturi extreme. Au fost minus 19 de grade Celsius în Capitală.

Cel mai frig este la Întorsura Buzăului, unde s-au înregistrat minus 35 de grade, dar și la Brașov, minus 33. Și în București e ger de crapă petrelele.

Azi dimineaţă, temperaturile au scăzut dramatic, fiind minus 19 grade la staţia Băneasa, iar peste zi vor fi minus 7 grade Celsius.

informarea meteo de ger și intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare la 6 ianuarie va expira abia mâine, la ora 10.00.

Potrivit ANM, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea se va încălzi, însă vor apărea, din nou, depunerile de polei.

”Pentru următoarea săptămână, estimăm o încălzire semnificativă a vremii, astfel încât în weekend să ajungem la valori exclusiv pozitive pe timpul zilei. Vestea este bună, dar ar trebui nuanțată, pentru că această încălzire a vremii presupune pătrunderea peste țara noastră a unei mase de aer cald și umed. Această umezeală va duce la apariția precipitațiilor sub formă lichidă. În acest context vor apărea, foarte probabil, depunerile de polei, așa cum s-a întâmplat și zilele trecute”, a spus meteorologul Gabriela Băncilă.

Mai multe