E oficial! Lucrările la Autostrada Soarelui se suspendă până pe 15 septembrie

11 iunie 2019 14:00   Național
Ultima actualizare:

Scandul iscat de hotelieri a dat roade. În urma discuțiilor cu aceștia s-a stabilit astăzi, 11 iunie, ca lucrările la Autostrada Soarelui să se suspende până pe 15 septembrie. Decizia a fost luată după o oră de negocieri la sediul Comapaniei Naționale pentru Ifrastructură Rutieră (CNAIR).

Bară la bară! Așa se merge pe o porțiune de 12 km, între km 85 și 97 de pe Autostrada Soarelui. Aici au loc lucrări de asfaltare a carosabilului pe ambele benzi care duc spre Litoral, încă din aprilie. Astfel că traficul se desfășoară doar pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Sunt restricții în zonă de 60 km/h, dar în perioada weekend-ului abia se înaintează. Sunt cozi uriașe, iar Mohamad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) s-a plâns că turiștii parcurg distanța București-Constanța în 5-6 ore, în loc de 2 ore.

”Lucrările trebuie făcute cu cap, în afara sezonului estival. Cei de la CNAIR s-au apucat să repare A2 când lumea vine la mare, ceea ce este de neacceptat. Deja am pierdut 10% din numărul turiștilor. Dacă nu vom ajunge la o înțelegere, vom intra în grevă fiscală”, a declarat cel mai mare hotelier din România, pentru Click!, înainte să intre la discuții cu Narcis Neaga, directorul CNAIR.

După o oră de negocieri, s-a ajuns la soluția ca lucrările până la Drajna să fie gata până la 15 iunie și să nu mai fie continuate spre Fundulea.

”Vor fi reluate la 15 septembrie”, ne-a confirmat Mohammad Murad la ieșirea din Ministerul Transporturilor. Lucrările la A2 au început în primăvara acestui an și cuprind tronsonul Lehliu-Drajna-Calea 1 şi 2.

Pentru reparațiile la cei 32 km de autostradă costurile estimate sunt de la 15,4 milioane euro bani de la buget și ar trebui finalizate în doi ani.

Mai multe