E scoasă din filmele SF și rupe asfaltul în două! Cât de rapidă e cea mai rapidă mașină electrică?

18 august 2017 14:55   Național
Ultima actualizare:

Cea mai rapidă mașină electrică din lume, cunoscută ca TC-X, mătură pe jos cu Tesla și pare scoasă din filmele SF ale anilor 1970, scriu cei de la Playtech.ro.

Tesla a deținut o perioadă recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică din lume la capitolul accelerație, însă lucrurile s-au schimbat în urmă cu câteva zile. Mașina despre care vorbim acum, însă, pare că a ieșit dintr-un film SF al anilor 1970 și e gata să se ia la trântă cu orice mașină pe care ar aduce-o Elon Musk pe pistă.

TC-X este creația lui Hans-Henrik Thomsen și Glenn Nielsen, cunoscuți ca True Cousins. Aceștia au creat de la zero trenul de rulare al mașinii și au adus-o pe circuit, pentru a-i testa accelerația.

Automobilul a stabilit un record mondial pentru o cursă de 1/8 mile, sau 200 de metri, reușind să parcurgă distanța în doar 4,89 de secunde, la o vieză maximă de 231km/h. True Cousins au mai parcurs o dată traseul și au scos un timp de 4,9 secunde, astfel că TC-X a devenit cea mai rapidă mașină electrică din lume, din punct de vedere al accelerației.

Vezi AICI VIDEO cu masina electrică!

Mai multe