Ea e Mădălina, femeia care a născut pe trotuar

18 august 2017 20:27   Național
Ultima actualizare:

Mamă a trei băieţi, Mădălina Fratu, o tânără în vârstă de 30 de ani din Oradea, l-a născut, joi seara, pe cel de-al patrulea urmaş, un băieţel de aproape patru kilograme. Nimic deosebit până aici, doar că naşterea a avut loc pe trotuar, în faţa blocului.

Poveste incredibilă! Un băieţel voinic şi gălăgios n-a mai avut răbdare ca mămica lui să ajungă la spital şi s-a grăbit să iasă la lumină.Lumina felinarelor de pe strada Peneş Curcanul din Oradea, pentru că fericitul, dar ineditul incident s-a petrecut joi seara, la ora 21.19. Mădălina, de 30 de ani, a simţit că-i vine sorocul şi a sunat la 112, joi seară, în jurul orei 21.15.„Am avut primele contracţii joi, pe la prânz, dar nu le-am dat importanţă, pentru că nu erau dureroase. Seara, mi s-a rupt apa şi durerile au fost tot mai mari. Am chemat ambulanţa şi am coborât în faţa blocului s-o aştept, dar bebeluşul n-a mai vrut să aştepte”, a declarat, pentru adevarul.ro, Mădălina.

 Când a ajuns echipajul medical, format din asistentul Attila Kelemen şi ambulanţierul Gheorghe Şuteu, capul băieţelului se vedea deja. Aşa că femeia n-a mai putut fi urcată în ambulanţă şi a născut direct pe trotuar.„Apelul a fost înregistrat la ora 21.15. Echipajul a ajuns la pacientă în patru minute. Era în faţa blocului, pe trotuar, dar capul copilului era deja aproape ieşit, aşa că au decis să o asiste acolo, pe loc, la naştere”, a declarat Gheorghe Pintea, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, citat de adevarul.ro.După naştere, atât copilul, cât şi proaspăta mămică au fost predaţi unui alt echipaj, care i-au transportat la Maternitate.“Atât mama cât, şi copilul, un băieţel de 3,7 kg, sunt perfect sănătoşi”, a precizat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Oradea, Lucia Daina, scrie adevarul.ro.Profesorul de sport Aurelian Pavel, un orădean aflat în zonă, a filmat scena naşterii, şi a postat filmuleţul pe Facebook.În doar câteva ore, apoape 100.000 de persoane au urmărit cu sufletul la gură cum naşte o româncă, în parcarea blocului.

Mai multe