Ea nu mai plăteşte impozite patru ani

21 mai 2012 17:55   Național
Ultima actualizare:

Îi scuteşte de impozit până în 2016, pentru a compensa o parte din datoria pe care statul o are faţă de ei. Potrivit unei propuneri legislative care a fost adoptată recent de Senat, zeci de mii de bugetari care şi-au câştigat la judecată drepturile salariale tăiate vor fi scutiţi, pe următorii patru ani de la plata impozitelor.

Lăcrămioara Filip (43 de ani), inspector principal în cadrul Direcţiei Regionale a Vămii Craiova, este unul din zecile de mii de funcţionari care ar urma să beneficieze de prevederile viitoarei legi. Femeia lucrează de 18 ani în domeniu, însă nici nu ştie dacă să se bucure sau nu.

„Nu îmi doresc altceva decât ce mi se cuvine. Mi s-a tăiat suplimentul postului în procent de 25% din salariul de bază şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare în procent tot de 25%. În total, am de recuperat aproape 20.000 de lei brut. Nu ştiu ce să zic legat de scutirea de impozit, până la urmă tot trebuie să-l plătesc, poate e mai bine aşa. Anul acesta am plătit aproape 400 de lei pe două maşini (un Opel şi o Dacia) şi un apartament", spune Lăcrămioara Filip care, alături de mai mulţi colegi şi de sindicatul „Pro Lex", a dat în judecată statul şi a câştigat prin hotărâre definitivă şi irevocabilă la Curtea de Apel ­Craiova.

Astfel, până în 2016, inspectorul vamal ar fi scutit de aproximativ 1.600 de lei, bani ce vor fi scăzuţi din drepturile salariale câştigate în instanţă. Propunerea legislativă a trecut tacit de Senat şi urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, înainte de a fi promulgată de şeful statului, Traian Băsescu.

Click! spune

Paşii care trebuie urmaţi:prezentarea la direcţiile generale ale finanţelor publice din judeţul de domiciliu împreună cu hotărârea definitivă şi executorie. De aici se va obţine o adeverinţă fiscală cu suma pe care o are de încasat ca drept salarial;deplasarea la direcţiile finanţelor publice locale din localitatea de domiciliu în vederea scăderii impozitului datorat.

Mai multe