Ea va fi mămica ursului care a "speriat" Sibiul

9 aprilie 2015 21:36   Național
Ultima actualizare:

După ce a pus pe jar o armată de oameni, puiul de urs care s-a plimbat luni pe străzile Sibiului a ajuns joi (9 aprilie), din nou, în pădure. Rezervaţia de la Zărneşti este acum noua lui casă.

Sasha, acesta va fi de acum încolo numele ursuleţului care a băgat în sperieţi un oraş întreg. După ce luni a fost vânat pe străzile Sibiului, animalul a fost tranchilizat şi dus la grădina zoologică, unde angajaţii au încercat să-i facă şederea cât mai plăcută.

“Când a venit, puiul de urs era tare speriat. O colegă avea gem de prune adus de acasă. Nu l-a mai mâncat ea, i l-a dat ursului. Şi mere a mâncat. Îi plac foarte mult”, ne-a povestit Ioan Pascu, angajat la Zoo Sibiu.

“Se pare că nu prea a avut de-a face cu sălbăticia. Există suspiciuni că ar fi un pui de urs braconat în urmă cu un an. Mama lui a fost împuşcată, iar puiul a fost ţinut captiv, cel mai probabil într-o gospodărie, de unde ori a scăpat, ori a fost eliberat intenţionat”, a spus Liviu Cioineag, directorul Asociaţiei “Milioane de Prieteni”.

Puiul a fost luat ieri de la Zoo Sibiu şi a fost transportat la Sanctuarul „Liberty” din Zărneşti, într-o cuşcă mare în care i s-au pus fructe şi pâine cu miere. Animalul va fi ţinut la Zărneşti într-un ţarc special, de acomodare. După ce i se vor face toate analizele, vaccinurile şi i se va monta un microcip, animalul va fi mutat într-un ţarc mare, alături de alţi 18 urşi. 

Deja, ursuleţul şi-a găsit şi “mamă”. Daniela Coman din Sibiu a venit să fie alături de Sasha, când a fost preluat de echipa de la Zărneşti. Daniela a explicat că a discutat cu fiica sa, studentă în Paris, şi au decis să-l adopte. “La Sanctuar pot fi adoptaţi urşi. Eu şi fiica mea l-am botezat Sasha şi vom plăti o parte din cheltuielile necesare pentru întreţinerea lui în rezervaţie”, a promis sibianca. 

Mai multe