Echiparea maşinii de iarnă te costă până la 1 20 de lei

7 noiembrie 2012 15:39   Național
Ultima actualizare:

Am trecut de prima săptămână a lui noiembrie, iar maşina ta ar trebui pregătită pentru sezonul rece. Fiecare şofer ştie că, lângă pneurile de iarnă, maşina trebuie echipată şi cu alte accesorii de vreme rea. Reporterii Click! au dat o raită prin magazine şi îţi spun câţi bani trebuie să scoţi din buzunare.

Chiar dacă afară vremea este destul de caldă pentru această perioadă a anului şi nu avem parte, deocamdată, de ploi, lapoviţă şi ninsori, este cazul să te gândeşti serios să-ţi pui la punct maşina pentru iarnă. Pentru ca vremea rea să nu te ia prin surprindere. Pe lângă pneurile de iarnă pe care deja le-ai achiziţionat, mai trebuie să cumperi câteva lucruri ce-ţi sunt indispensabile în sezonul rece. În magazinele de profil dar şi în supermarket-uri şi hypermarket-uri vei găsi la raioanele auto raclete, lopeţi pentru zăpadă, spray-uri împotriva îngheţului, lanţuri antiderapante, antigel şi lichid de parbriz pentru iarnă.

Produsele de sezon se vând ca pâinea caldă

Unii şoferi vor să iasă mai ieftin pentru că în această perioadă preţurile sunt puţin mai mici decât în perioada primelor zăpezi, alţii se tem ca nu cumva să fie surprinşi de iarnă nepregătiţi. Şi au de unde alege! Astfel, poţi cumpăra raclete simple, raclete cu mănuşă pentru a te feri de frig dar şi raclete cu perie. Au apărut şi primele kit-uri ce conţin lopată, racletă, perie şi ştergător de geamuri cu burete şi lamă din cauciuc pentru îndepărtarea apei sau a picăturilor de ploaie. Pe rafturi vei găsi mărci diferite de antigel diluat sau concentrat şi soluţii de iarnă pentru parbriz.

Cumpără pneuri de iarnă!

Dacă încă nu ţi-ai cumpărat anvelope de iarnă, grăbeşte-te! În caz contrar, vei fi nevoit să renunţi la a mai circula cu maşina sau vei risca să-ţi pierzi talonul şi să plăteşti amendă. Atenţie! Echiparea maşinii cu pneuri de iarnă este obligatorie pe porţiunile de drum cu zăpadă şi polei, nu contează luna în care ne aflăm. Preţurile cauciucurilor de iarnă diferă de la producător la producător însă nu exagerat de mult.

Stelian Culcescu, director service auto PrimatSilver

 „Achiziţionarea unei anvelope uzate presupune asumarea unui mare risc. Acestea este posibil să fi fost expuse unei exploatări, întreţineri sau depozitări improprii sau este posibil să fi suferit diverse deteriorări. În cazul în care, totuşi, te decizi să cumperi o anvelopă la mâna a doua, află mai întâi cât de bătrână este. Durata de viaţă a unui pneu depinde de o serie de factori precum: depozitarea, stivuirea, modul de exploatare a acestuia (sarcina, viteza, presiunea, deteriorările survenite în trafic etc). Verifică data la care a fost fabricată anvelopa. Codul care îţi va indica anul se află ştanţat pe flancul cauciucului".

- Antigel - 10 lei/1 l- Mătură şi făraş - 10 lei- Burete - 3 lei- Ştergător geam -5lei- Soluţie pentru parbriz - 7 lei/5L- Racletă cu perie - 5 lei- Lopată de zăpadă - 30 lei- Spray pentru dezgheţarea geamurilor - 15 lei- Racletă cu mănuşă - 15 lei- Spray împotriva îngheţului - 15 lei

Mai multe