Educatoarea din Maramureș care și-a ucis copilul de 9 ani scapă de închisoare. Ce a decis justiția

11 septembrie 2020 20:34   Național
Ultima actualizare:

Educatoarea ucigașă din Maramureș care și-a omorât la sfârșitul lunii mai copilul de 9 ani sub ochii fratelui de doar 5 ani, nu va face închisoare. În urma investigațiilor medicale acceptate de justiție, s-a descoperit că femeia nu avea discernământ așa că va fi cel mai probabil internată într-un spital de psihiatrie.

“A sosit expertiza medico-legală psihiatrică care a concluzionat că persoana nu are discernământ și nu a avut discerământ la momentul producerii faptei. S-a solicitat instanței internarea provizorie până la finalizarea urmăririi penale. S-a admis cererea și s-a dispus internarea provizorie în vederea efectuării de tratament pentru persoana în cauză, urmând ca procurorul criminalist să analizeze dacă se mai impune sau nu o nouă expertiză medico-legală psihiatrică”, a declarat pentru actualmm.ro, Bogdan Gabor, procuror șef adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Crima petrecută pe 29 mai a șocat comunitatea din Bozânța Mică, deoarece acuzata era o femeie respectată, fostă educatoare, despre care nimeni nu ar fi crezut că ar putea măcar să se gândească la așa ceva. Totul a început cu un telefon la numărul unic de urgență 112, care anunța că o femeie și-a ucis propriul copil în vârstă de numai 9 ani, după care a încercat să se sinucidă înghițind o substanță periculoasă, care s-a dovedit a fi clor. Ce este mai terifiant este că un frate mai mic de-al victimei, în vârstă de 5 ani a văzut cum mama lui îl sugruma pe băiețelul de 9 ani, s-a ascuns sub pat și a sunat un vecin. Acesta la rândul său a anunțat poliția.

Fosta educatoare intrase în depresie după un divorț

Educatoarea, pe nume Camelia Popa, a fost în cele din urmă salvată de către medici. Imediat ce și-a revenit, a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, pentru expertiza de specialitate. Cunoscuți de-ai femeii au explicat anchetatorilor și medicilor că femeia suferea de o depresie severă de aproximativ patru ani, mai exact după ce s-a întors în România din SUA. Ajunsă în țară a divorțat și s-a angajat la o grădiniță din Baia Mare, iar fostul soț s-a întors în America. Avea doi băieți, de 9 și 5 ani. Copilul cel mic, de care are grijă acum tatăl, a fost puternic afectat de ce a văzut și este consiliat și în prezent de psihologi.

Citiți și

Părinţii educatoarei criminale: «Am fost rupţi de realitate»

Educatoarea care și-a ucis fiica de 4 ani a fost adusă cu escortă la București

Mai multe