Ei aşteaptă să fie botezaţi la Zoo
Arată ca nişte veveriţe, dar aduc puţin şi a maimuţici. Se numesc binturongi şi sunt cei mai noi locatari ai Grădinii Zoologice din Capitală.
Binturongul sau pisica-ursuleţ, cum îi spun englezii, este un mamifer de 60 - maximum 96 de centimetri - care provine taman din pădurile tropicale ale Asiei.
Acum, avem şi în România astfel de exemplare, după ce Grădina Zoologică din Bucureşti a achiziţionat o pereche de la vecinii din Slovacia.
Familia de binturongi e tânără, ambii „parteneri” au aproximativ 3 ani, şi sunt în plin regim de acomodare la Bucureşti.
„Au un spaţiu interior generos, dar şi o grădină exterioară. Sunt tare simpatici, acum explorează, încă nu sunt în largul lor. Sunt un pic cam timizi, stau mai mult ascunşi când apar oameni prin zonă. Adoră să lenevească şi să mănânce. Preferatele lor sunt fructele, legumele, dar, mai ales, carnea, pe care o consumă atât crudă, cât şi fiartă”, ne-au explicat îngrijitorii de la Zoo.
Binturongii noştri încă nu au nume, dar vizitatorii pot veni cu sugestii în această problemă. Primii au făcut deja cunoştinţă cu perechea de mamifere, care în mediul natural sunt într-o stare vulnerabilă de dispariţie.
Jaguarul Mihăiţă, noua achiziţie a Zoo Bucov
Grădina Zoologică de la Bucov are, de miercuri, 5 aprilie, un nou locatar. Mihăiţă, un jaguar de 2 ani şi 4 luni, născut în captivitate, este ultima achiziţie. Fiara a fost adusă de la Sibiu.
Pentru a obţine micul jaguar, angajaţii Zoo au dat la schimb o lebădă şi o maimuţă pavian, acestea ajungând la Zoo Sibiu.
Deocamdată, Mihăiţă nu poate fi vizitat, el fiind în carantină şi ţinut sub observaţie. Angajaţii spun că vor păstra numele micului jaguar şi că, de săptămâna viitoare, va putea fi admirat de către vizitatori. Grădina Zoologică de la Bucov mai are un jagaur, în vârstă de 23 de ani.