El e îndrăgostitul care i-a dat 70.000 de lei unei necunoscute

17 septembrie 2018 19:27   Național
Ultima actualizare:

Amorul e orb! Monica Petcu, o tânără din Buzău acuzată că l-a înşelat pe fiul unui celebru medic pediatru din Prahova, şi-a aflat pedeapsa. Femeia ar putea ajunge după gratii şi are de plătit nu mai puţin de 70.000 de lei, prejudiciul cauzat bărbatului care s-a îndrăgostit de ea pe internet. Cei doi nu se văzuseră niciodată.

Naivitate! Monica Petcu, în prezent arestată într-o altă cauză, a ajuns în faţa anchetatorilor de la Câmpina după ce a fost reclamată de Vlad Gabriel Mitrache (50 de ani). Bărbatul a dezvăluit că a cunoscut-o pe tânără prin intermediul unei reţele sociale. Pentru o perioadă, cei doi au avut o relaţie la distanţă, iar lucrurile păreau că evoluează spre o poveste cu final fericit, scrie adevarul.ro. Totul s-a năruit când Gabriel şi-a invitat iubita la Câmpina, pentru a se cunoaşte şi în viaţa reală. Monica l-a sunat însă din Ploieşti şi i-a spus că a fost jefuită într-o gară din oraş, motiv pentru care nu mai are bani de tren. Galant, bărbatul s-a oferit să o ajute şi i-a trimis în cont o sumă suficientă pentru a cumpăra biletul de tren. Întâlnirea nu a avut loc niciodată, întrucât femeia a invocat tot felul de scuze.

După acest episod care ar fi trebuit să nască semne de întrebare, tânăra din Buzău a continuat să-i ceară bani viitorului său soţ. Motivele? Fie pentru a le dovedi rudelor sale că bărbatul este înstărit şi că o poate întreţine, fie pentru a demonstra că are intenţii serioase. Iniţial, Gabriel, fiul unui doctor celebru din Câmpina, a acceptat să-i trimită fetei sumele de bani solicitate, dar s-a oprit când şi-a dat totuşi seama că lucrurile nu sunt în regulă. Pentru că nu a mai primit bani, individa a schimbat tactica şi au început ameninţările cu moartea sau cu anchete penale. Gabriel a fost avertizat de femeie că, dacă nu va continua să-i trimită bani, va fi anchetat de “procurori de la siguranţa naţională” şi că mama sa va suferi un accident de maşină. Temându-se pentru viaţa mamei, bărbatul a ajuns să vândă bunuri de valoare pentru a face rost de banii solicitaţi de escroacă. În total, el a virat în contul pus la dispoziţie de tânăra din Buzău peste 70.000 de lei. Teroarea s-a oprit când bărbatul şi mama sa au cerut ajutorul autorităţilor.

Monica Petcu a fost trimisă în judecată acum un an şi jumătate, iar Judecătoria Câmpina a finalizat procesul în această lună. Femeia a fost condamnată la patru ani şi două luni de închisoare, la plata a 70.190 lei daune materiale şi la plata a 5.000 lei daune morale, după cum arată portalul instanţelor de judecată. Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Mai multe