El e românul care trăieşte cu jumătate de cap

15 aprilie 2014 19:12   Național
Ultima actualizare:

De aproape un an Elvis trăieşte fără jumătatea stângă a craniului său, după ce a căzut de pe schelă şi şi-a făcut zob jumătate din cap. A fost operat la Cluj Napoca şi doctorii au decis să îi îndepărteze jumătate din cap. Acum, orice lovitură îi poate fi fatală, pentru că are creierul complet dezvelit.

Elvis îşi aminteşte cu groază ziua în care a căzut de pe schelă în timp ce muncea la renovarea şcolii generale din Livada. Şi-a pierdut echilibrul şi a căzut direct în cap de la aproape patru metri.

Înainte

Când s-a trezit din comă, după mai bine de o săptămână, nu mai semăna deloc cu cel din poza de buletin. Partea stângă a craniului îi dispăruse. Medicii l-au avertizat că orice lovitură în zona concavă a capului îi poate fi fatală, pentru că singurul înveliş al creierului este un strat subţire de piele.

Din nefericire, Elvis Romeo Lingurar nu are bani pentru a putea plăti o operaţie de reconstrucţie craniană.

Costă peste 1.300 de euro. Povestea românului a apărut ieri în ediţia electronică a ziarului britanic „Daily Mail", iar jurnalistul Alex Prunean, cel care a publicat povestea în presa locală speră ca în scurt timp românul să fie salvat.

Britanicul Gordon Moore de 77 de ani a suferit un accident în 1950 şi a rămas fără partea din faţă a capului. În 2009 el a fost primul pacient care a beneficiat de o reconstrucţie integrală a osului frontal. Acesta a fost înlocuit de o bucată de metal. După ce a trăit mai bine de 47 de ani cu un handicap îngrozitor, bătrânul simte că a renăscut după operaţie.

Mai multe