El e «tăticul» pancartelor din Piaţa Victoriei

7 februarie 2017 21:31   Național
Ultima actualizare:

“Fie viaţa cât de grea, tot dăm jos corupţia”, „Grupa mijlocie nu mai vrea hoţie”, „Clasa I-a din Ploieşti te roagă să te trezeşti”. Acestea sunt doar câteva dintre mesajele inscripţionate pe bannere sau pancarte de un ploieştean care s-a oferit să realizeze materialele protestatarilor în mod gratuit.

Anunţul a fost postat pe pagina de Facebook a lui Horia Georgescu şi imediat comenzile au început să curgă. Ploieşteanul a realizat bannere, gratuit, pentru protestatarii din Cluj, Bucureşti, Ploieşti, Suceava sau Craiova. Misiunea sa s-a încheiat luni seară, întrucât, spune el, nu mai sunt comenzi, dar nici protestele nu mai sunt de amploare. “Am realizat peste 70 de bannere. Am avut foarte multe comenzi.

A fost foarte greu de gestionat. Cred că au rămas vreo 2 persoane care nu şi-au primit materialele, pentru că n-am mai făcut faţă. Mesajele au fost foarte diferite, undeva la 10 la sută au perpetuat mesajele din piaţă, care deja erau. Majoritatea au fost originale. Au fost multe mesaje care m-au impresionat. Au încercat să transmită o fustrare, un sentiment, au fost hazlii. Toată lumea a încercat să dea o notă de umor”, ne-a povestit Horia Georgescu. Acesta susţine că în total a printat aproximativ 100 de metri pătraţi, iar din punct de vedete al costurilor, totul a fost o chestiune “simbolică”. 

“Am trimis bannerele prin curier. Am avut parte şi de un lucru inedit. Câţiva tineri din Bucureşti ne-au pus să realizăm bannere cu mesaje antiTrump pe care le-au purtat la protest, iar în acelaşi timp, în New York şi Iowa, alţi tineri cu care au vorbit pe internet au purtat mesaje de la protestele din ţară”, a mai povestit ploieşteanul. Emoţii maxime a avut când a realizat propriul banner, unul dintre cele mai mari din ţară, pe care l-a purtat la protestul de duminică, de la Bucureşti. 

“Un banner de 30 de metri lungime, care avea mesajul «Aţi reuşit, ne-aţi unit».

Mesajul a fost preluat şi proiectat pe clădiri, iar lumea striga acest slogan. A fost emoţionant”, a adăugat Horia Georgescu. Ploieşteanul a realizat gratuit bannere pentru protestatari, deşi a riscat. A doua zi după anunţ s-a trezit cu o vizită a inspectorilor de la Poliţia Economică, pe motiv că ar ţine angajaţii peste program, dar s-au convins că sesizarea a fost falsă şi au plecat fără să-i dea vreo sancţiune.

Mai multe