El este primul bebeluș vindecat de coronavirus, la Maternitatea din Timișoara! A plecat acasă în brațele mamei

30 aprilie 2020 8:57   Național
Ultima actualizare:

Emoționant! Iată că mai avem și povești cu final fericit, în această perioadă plină de neliniște pentru noi toți. După zile lungi în care a plâns după copilul ei, o mamă din Valea Jiului, care și-a adus pe lume copilașul la Maternitatea Odobescu, în plin focar de coronavirus, și-a putut ține din nou bebelușul în brațe.

Au fost momente emoționante și pentru cadrele medicale, care au avut grijă de micuț. Dimitri s-a aflat aproape trei săptămâni în grija doctorilor de la Maternitatea Bega din Timișioara, spital dedicat îngrijirii pacienților cu coronavirus, potrivit opiniatimisoarei.ro. Tot acolo s-a vindecat și mama lui, care a fost trimisă mai repede acasă, în izolare, în orașul Lupeni. Au fost clipe extrem de grele pentru femeia care a stat departe de copilul ei.

"Și cadrele medicale plâng, nu-i așa?"

Din fericire, nou-născutul a fost asimptomatic, iar evoluția lui a fost foarte bună. După două teste negative, medicii s-au decis să îl încredințeze părinților. O ambulanță a adus-o pe mama copilului la spital. Momentele întâlnirii ei cu micuțul Dimitri au fost copleșitoare, atât pentru mamă, cât și pentru cei prezenți. Femeia a plâns de fericire când a putut să își țină, în sfârșit, puiul în brațe.

"Nu am pus niciodată răul înainte, deși știam de toată această perioadă, nu m-am gândit că vom fi chiar noi. Și dintre cei 10 bebeluși. E greu, pentru mine ca mamă e greu să cred că doar el a rămas pozitiv, a mărturisit mama bebelușui", potrivit sursei citate mai sus.

Și medicii s-au rugat ca totul să fie bine pentru Dimitri. Iar momentul de bucurie atunci când copilul a putut pleca acasă a fost răsplata pentru toată munca lor.

"Îmi puneam întrebarea ca într-un film celebru...și cadrele medicale plâng, nu-i așa? Atenția a fost îndreptată asupra lui, pentru că vârsta fragedă, greutatea pe care a avut-o la naștere au impus condiții speciale pentru îngrijirea și urmărirea lui", a explicat medicul Marius Craina, managerul Maternității Bega din Timișoara.

Mai multe