Elena Udrea, 11 ani de politică "fierbinte"

9 februarie 2015 23:50   Național
Ultima actualizare:

Dacă s-ar face un top al celor mai sexy politiciene din România, locul întâi i-ar reveni Elenei Udrea (41 de ani). “Blonda lui Băsescu” a uimit audienţa de-a lungul celor 11 ani de politică cu decolteuri generoase şi ţinute de mii de euro.

Cariera politică a Elenei a început în urmă cu aproape 11 ani, pe când blonda era membră a Partidului Naţional Liberal (PNL) şi consilier municipal în Bucureşti. De aici a fost promovată consilier prezidenţial de Traian Băsescu. Ambiţiile ei erau însă mult mai mari, aşa că-n decembrie 2009 a preluat frâiele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Totodată, fosta soţie a lui Dorin Cocoş a început să-şi schimbe discursul, dar şi rochiţele de-o palmă cu ţinute demne de o doamnă de pe scena politicii. Udrea a făcut senzaţie la fiecare eveniment şi va rămâne în istoria politică, dar şi-n istoria mondenă, datorită apariţiilor sale excentrice. Şi-a etalat sânii în reviste, fundul bombat la plajă, ţinutele de mii de euro la evenimente, a dat cu mopul şi a tricotat în direct la tv şi a zburat cu parapanta.

Are două dosare de categoria grea

Fostul lider al Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, a aşteptat ieri cu sufletul la gură votul capital din Camera Deputaţilor. Parlamentarii au fost chemaţi să se pronunţe în legătură cu începerea urmăririi penale şi arestarea în cele două dosare grele deschise pe numele ei.„Gala Bute” şi „Microsoft” sunt coşmarurile Elenei Udrea. Blonda care aspira să conducă România de la Cotroceni e acuzată că s-a folosit de funcţia de ministru pentru a obţine, pe nedrept, fonduri europene pentru organizarea galei de box de la Bucureşti din 9 iulie 2011. Ea ar fi obţinut atunci foloase necuvenite şi ar fi luat mită. În dosarul Microsoft, Udrea e suspectată de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

Deputaţii au avut şase sesiuni de vot, pentru a da curs cererilor Justiţiei. Prima a vizat începerea urmăririi penale pentru „Gala Bute”, a doua se referea la extinderea urmăririi pentru luare de mită în „Gala Bute”, iar a treia trebuia să tranşeze cererea de arestare pentru „Gala Bute”.

A urmat al patrulea vot, pentru începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea vot pentru cererea de reţinere şi arestare preventivă în dosarul Microsoft şi al şaselea pentru  schimbarea controlului judiciar în arestare, tot în dosarul Microsoft.

În toate aceste dosare, Camera Deputaților și-a dat acordul privind începerea urmăririi penale și a arestării preventive. Detalii aici.

Acuzaţiile blondei, demontate de Comisia de control a SRI

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a fost audiat ieri în jur de 5 ore de Comisia parlamentară de control a SRI. El a dat explicaţii deputaţilor şi senatorilor despre acuzaţiile Elenei Udrea la adresa lui, precum şi despre situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului. Şeful Comisiei, deputatul PSD Georgian Pop, a declarat că acuzaţiile Elenei Udrea sunt nefondate, iar răspunsurile date de SRI au fost bazate pe documente oficiale.

În plus, Pop a mai precizat că Udrea nu a depus nicio sesizare sau informaţie la Comisie. Florian Coldea a părăsit audierile înainte ca şeful Direcţiei de Securitate din SRI să prezinte rezultatele anchetei interne cu privire la acuzaţiile aduse lui Coldea, pentru a evita acuzaţiile de lipsă de obiectivitate, relatează gandul.info. La final, “comisia parlamentară a determinat faptul că nu au fost înregistrate abateri de la cadrul legal şi neutralitatea impusă prin lege instituţiei şi reprezentanţilor acesteia”.

Mai multe